Werkgever mag geen ‘griepvrij’-verklaring vragen voor Mexicaanse griep

0
197

verkoudenHet gebeurt in Belgie dat werkgevers een medische verkaring vragen aan hun werknemers die terugkeren uit vakantie waarmee ze moeten aantonen dat ze niet besmet zijn met de Mexicaanse griep. De minister van Werk en de interministeriele commissaris Influenza verduidelijken dat noch de regelgeving op het welzijn op het werk noch de wet op de arbeidsovereenkomsten de werkgever toelaten om zo een verklaring te vragen.
De minister van Werk en de interministeriele commissaris Influenza verzoeken daarom de werkgevers geen attest te vragen. Op de site van het Interministerieel Commissariaat Influenza kunt u adviezen en aanbevelingen vinden die ondernemingen helpen zich voor te bereiden op een uitbraak van een grieppandemie.