Fransen kopen 100 miljoen vaccins tegen nieuwe influenza A / H1N1

0
217

vaccins-frankrijk-griep-h1n1Frankrijk bevoorraadt zich in de strijd tegen de Mexicaanse griep en zal voor de complete bevolking vaccins kopen. Het bevoegde crisiscentrum besliste om voor 700 miljoen euro ongeveer 100 miljoen vaccins te bestellen. Om een optimale bescherming tegen de griep te garanderen, zal elke Fransman twee vaccins ontvangen. De bestelde vaccins komen van vier farmaconcerns; Sanofi Aventis, GlaxoSmithKline, Novartis en Baxter, zo meldt de Franse krant Le Parisien. Het bevoegde crisiscentrum besliste om voor 700 miljoen euro ongeveer 100 miljoen vaccins te bestellen. In Frankrijk inmiddels 400 gevallen van de Mexicaanse griep geregistreerd. Onlangs moesten twee scholen in Parijs gesloten worden omdat bij verschillende leerlingen het virus was vastgesteld.