Fransen kopen 100 miljoen vaccins tegen nieuwe influenza A / H1N1

Array

vaccins-frankrijk-griep-h1n1Frankrijk bevoorraadt zich in de strijd tegen de Mexicaanse griep en zal voor de complete bevolking vaccins kopen. Het bevoegde crisiscentrum besliste om voor 700 miljoen euro ongeveer 100 miljoen vaccins te bestellen. Om een optimale bescherming tegen de griep te garanderen, zal elke Fransman twee vaccins ontvangen. De bestelde vaccins komen van vier farmaconcerns; Sanofi Aventis, GlaxoSmithKline, Novartis en Baxter, zo meldt de Franse krant Le Parisien. Het bevoegde crisiscentrum besliste om voor 700 miljoen euro ongeveer 100 miljoen vaccins te bestellen. In Frankrijk inmiddels 400 gevallen van de Mexicaanse griep geregistreerd. Onlangs moesten twee scholen in Parijs gesloten worden omdat bij verschillende leerlingen het virus was vastgesteld.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen