Rock Goerdin juist trost op zijn operatietechnieken

0
351

In De Telegraaf reageert de inmiddels verguisde dokter Goerdin op de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. De Haagse arts Rock Goerdin vindt dat hij juist betere operatietechnieken hanteert dan veel van zijn collega’s. “Nederland loopt de cosmetische chirurgie achter bij veel andere westerse landen. Ik gebruik technieken die geavanceerder zijn en voor de patient plezieriger.” Hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat talloze vrouwen aangifte tegen hem hebben gedaan en dat vakgenoten hem verguizen, daar weigert Goerdin voorlopig op in te gaan. Hij laat een onafhankelijk bureau onderzoek naar de zaak doen. Ik vrees dat de 100 vrouwen die een aanklacht tegen hem hebben ingediend toch niet zo blij zijn met zijn techniek en deze zeker niet als plezieriger ervaren. De woordvoerder van Goerdin laat wel weten dat een aantal aantijgingen van de inspectie niet lijkt te kloppen. “Er zou een toilet pal naast de operatiekamer zijn. Dat is echter een kleedkamer. Ook zouden er medicijnen rondslingeren, maar dat zijn allerhande proefmonsters van geneesmiddelenfabrikanten die Goerdin als gynaecoloog ontvangt en bestudeert.”

De arts uit Vlaardingen studeerde aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkte hiervoor ook in Engeland en Belgie. Hij noemt zichzelf een deskundig borstchirurg en de grondlegger van de ,,esthetische genitale chirurgie”. In de CityKliniek vonden diverse behandelingen plaats van borstvergroting tot vaginaverjonging en van ooglidcorrecties tot vetafzuiging. De IGZ overweegt nog of ze stappen gaat nemen tegen de gynaecoloog. Hij mag de komende tijd niet opereren, ook niet in de Arenborghoeve in Venlo en in de Orfeo Kliniek in Zoetermeer, waar hij ook werkte. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), die de zaak bij de inspectie aanzwengelde, heeft geen mogelijkheden de chirurg te berispen.