Het Nieuwe Influenza A/ H1N1 verspreid zich minder snel in Nederland

h1n1-300x2021Het tempo waarin de Mexicaanse griep zich in Nederland verspreidt neemt af. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) na publicatie van de jongste griepcijfers. Op dit moment is bij 152 Nederlanders Mexicaanse griep of Nieuwe Influenza A vastgesteld. Ten opzichte van twee weken geleden zijn er maar 34 nieuwe gevallen bij gekomen. De langzame verspreiding is goed nieuws, stelt Jim van Steenbergen, hoofd Infectieziektenbestrijding van het RIVM. ”Hoe langer de griep wegblijft, hoe groter de kans dat het vaccin op tijd klaar is. Toch kan de trage verspreiding van het virus kan van korte duur zijn, waarschuwt de RIVM-arts.De verspreiding in Nederland staat in schril contrast met bijvoorbeeld Groot-Brittannie, waar de teller op minstens 8000 griepgevallen staat. De Britse overheid is gestopt met officiele tellingen en richt zich nu op het behandelen van zieken. In Belgie verloopt de verspreiding langzwaam, net als in Nederland. In Belgie zijn er nu 76 gevallen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen