Het Nieuwe Influenza A/ H1N1 verspreid zich minder snel in Nederland

0
286

h1n1-300x2021Het tempo waarin de Mexicaanse griep zich in Nederland verspreidt neemt af. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) na publicatie van de jongste griepcijfers. Op dit moment is bij 152 Nederlanders Mexicaanse griep of Nieuwe Influenza A vastgesteld. Ten opzichte van twee weken geleden zijn er maar 34 nieuwe gevallen bij gekomen. De langzame verspreiding is goed nieuws, stelt Jim van Steenbergen, hoofd Infectieziektenbestrijding van het RIVM. ”Hoe langer de griep wegblijft, hoe groter de kans dat het vaccin op tijd klaar is. Toch kan de trage verspreiding van het virus kan van korte duur zijn, waarschuwt de RIVM-arts.De verspreiding in Nederland staat in schril contrast met bijvoorbeeld Groot-Brittannie, waar de teller op minstens 8000 griepgevallen staat. De Britse overheid is gestopt met officiele tellingen en richt zich nu op het behandelen van zieken. In Belgie verloopt de verspreiding langzwaam, net als in Nederland. In Belgie zijn er nu 76 gevallen.