Ziekenhuizen worden gehoord over innovatie

Array

academiegebouw-utrechtZiekenhuizen worden gehoord op 7 en 8 oktober over innovatie
Voor mijn onderzoek (zie ook bericht hierboven) put ik uit beschikbare kennis, literatuur en ervaringen in binnen- en buitenland. Voorts overleg ik met diverse experts en stakeholders als de NZa, DBC-Onderhoud, zorgverzekeraars, het College voor zorgverzekeringen en ZonMw. Mijn advies moet dankzij deze interactie kunnen rekenen op bestuurlijk draagvlak, technisch wettelijke haalbaarheid en wetenschappelijke rationaliteit.

Graag wil ik voor mijn onderzoek ook informatie van de ziekenhuizen en medisch specialisten zelf verwerven. Om die te vergaren organiseert het Julius Centrum op woensdag 7 en donderdag 8 oktober in Utrecht hoorzittingen van 9.00 tot 21.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht, gelegen naast de Domtoren.

Elk ziekenhuis of medische maatschap die mijn uitnodiging aanneemt, ontvang ik graag gedurende 30 tot 45 minuten. Aan de orde komen dan een of meer innovaties waarvoor het ziekenhuis de bekostiging niet of juist wel rond kreeg. Bij innovaties moet men denken aan product innovaties (bijvoorbeeld nieuwe dure geneesmiddelen, nieuwe operatietechnieken, andere vormen van diagnostiek) en aan procesinnovaties (bijvoorbeeld introductie vaan een nieuw beroep, taakherschikking, aanleg zorgpaden en zorg-op-afstand via het internet). Wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mail naar [email protected].  Mijn secretaresse Annet Esser boekt u dan in.
Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen