Bussemaker beantwoordt vragen PhiladelphiaSupport

Array

philadelphiasupportIn brief vraagt PhiladelphiaSupport aandacht van Jet Bussemaker voor de zorg aan mensen met een beperking. Hieronder haar antwoorden op vragen van PhiladelphiaSupport.

Visie op zorg aan mensen met een verstandelijke beperking
Mensen met een beperking of chronische aandoening moeten zo goed mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Als zij daarvoor zorg of ondersteuning nodig hebben, moeten wij zorgen dat de juiste zorg en ondersteuning aanwezig is.  Met “wij” bedoelt Bussemaker niet alleen zichzelf, maar ook het bedrijfsleven, het onderwijs, de sociale netwerken, gemeentelijke voorzieningen, woningcorporaties etc. die zich richten op deze mensen. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat mensen met een beperking zo volwaardig mogelijk meedoen in onze samenleving. Om dit te realiseren, wil Bussemaker:

  1. De client meer regie in eigen handen geven;
  2. Zorgen voor toezicht en heldere bestuursverantwoordelijkheden;
  3. De bureaucratie aanpakken;
  4. De zorg teruggeven aan de mensen zelf.

Bijlage: mc-2942738b-_tcm19-185578

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen