Minister Klink op bezoek bij GGZ Noord-Holland-Noord

Array

Foto: Joop Reeken

‘Minder separeren’ was het centrale thema tijdens het werkbezoek dat minister A. Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op 13 juli 2009 bracht aan GGZ Noord-Holland-Noord. Tijdens dit bezoek werd hij uitgebreid geïnformeerd over de wijze waarop GGZ Noord-Holland-Noord het aantal separaties al met 70% heeft weten te verminderen. Daarnaast bezocht hij de clientappartementen op het terrein in Heiloo en sprak daar met een aantal bewoners.

De minister, zijn woordvoerder en twee beleidsadviseurs, werden ontvangen door onder andere de heer A. Jansen bestuurder GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN), de heer J.R. van Veldhuizen, directeur zorgontwikkeling GGZ NHN en mevrouw M. van Putten, directeur behandelzaken GGZ NHN. Tijdens een aantal presentaties werd ingegaan op het belang van ervaringsdeskundigheid, de nieuwe wet verplichte ggz en het door VWS gesteunde transitieproject waar GGZ NHN actief aan meewerkt. De minister was bijzonder geïnteresseerd in de vraag ‘hoe het GGZ NHN is gelukt om met veel minder bedden dan elders optimale ggz zorg te bieden?’

De afvaardiging bracht ook een bezoek aan de appartementen voor clienten op het terrein in Heiloo. Manager, Marina Verwijs, verzorgde de rondleiding door het complex, waar clienten ‘zelfstandig’ wonen na jarenlang op een afdeling beperkte privacy te hebben gekend. De minister sprak hier met een aantal bewoners en verpleegkundigen over de nieuwe situatie.

De middag is afgesloten met een discussie over de toekomstige ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidzorg en de mogelijkheid om het verzorgingsgebied van GGZ NHN de status van experimenteerregio toe te kennen waardoor verdere zorgvernieuwing mogelijk wordt.
De minister gaf aan tevreden te zijn over wat hij gehoord en gezien heeft. Ook de bestuurder van GGZ NHN zegt het werkbezoek als positief te hebben ervaren. Ondanks het feit dat de sector getroffen wordt door bezuinigingen was er van de zijde van de minister oprechte belangstelling voor (zorg)ontwikkeling.

Bron: GGZ NHN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen