De ZorgInnovatieWijzer wijst innovatoren de weg

0
201

startschot_zorginnovatiewijzer Henk Smid (ZonMW), Cathy van Beek (NZa) en Dik Hermans (CVZ) geven het startschot voor de ZorgInnovatieWijzerOp 24 juni 2009 is de ZorgInnovatieWijzer, een loket voor vragen over zorginnovaties, officieel van start gegaan. De ZorgInnovatieWijzer is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Zorgautoriteit, het College voor zorgverzekeringen en ZonMw.

De overheid heeft talloze regelingen om innovaties in de zorg te stimuleren en bevorderen. Deze regelingen kunnen veel beter worden benut dan nu het geval is. Daarvoor moet je echter wel de weg kennen. De ZorgInnovatieWijzer heeft als doel innovatoren inzicht te geven in de verschillende fases van het innovatieproces en de regelingen, voorwaarden en termijnen die daarbij van belang zijn.

Website
Op www.zorginnovatiewijzer.nl kunnen innovatoren onder andere terecht voor informatie over de stappen die zij moeten doorlopen om een innovatie te testen en ingevoerd te krijgen en de regelingen die zij daarbij kunnen gebruiken. Verder staan er bijvoorbeeld tips voor het omzetten van een idee naar een innovatieplan en wordt de weg gewezen naar instanties die kunnen helpen bij het realiseren van een innovatie.

Informatiepunt
Naast de website is er ook een informatiepunt. De drie betrokken partijen handelen de informatievragen gezamenlijk af, waarbij ieder zijn eigen expertise inzet. Zo informeert de NZa innovatoren met name over de beleidsregel ‘Innovatie ten behoeve van nieuwe zorgprestaties’.

Bron: NZa