Wishwalker Ingrid Brink zat in een rolstoel, nu loopt ze de vierdaagse

Array

mbt-tariki-ingrid-van-brinkIngrid van Brink weet als geen ander hoe het is om gehandicapt te zijn. Zij wandelt op MBT voor wensen! WishWalk is een initiatief waarbij enthousiaste wandelaars zich tijdens de Nijmeegse Vierdaagse laten sponsoren voor Doe Een Wens, om zo zieke kinderen hun liefste wens te laten beleven. Via Wim de Leeuw Sport werden wij attent gemaakt op Ingrid van Brink en haar MBT. Enige tijd geleden hebben wij ook aandacht besteed aan deze bijzondere schoenen, jaren lang zat zij in ee rolstoel. Op zaterdagochtend, 7 maart 1992. Ingrid van Brink wordt tijdens haar werk op de dierenambulance in Arnhem aangevallen door een junk. Met ernstige steekwonden wordt ze naar een ziekenhuis gebracht. Het ziet er niet naar uit dat ze ooit nog de 4Daagse gaat lopen. Tijdens de eerste maanden in het ziekenhuis blijkt ze naast de verwondingen aan haar gezicht en arm ook Posttraumatische Reflex Spierdystrofie (SRD) te hebben opgelopen. Dat is een chronische ontstekingsreactie die zich door het hele lichaam kan verspreiden. Volgens de artsen zal ze nooit meer kunnen lopen.
Haar verhaal vertelde ze aan KRO’s ” Het Gevoel van de Vierdaagse 2009″.

Rond 1997 kwam er eindelijk wat verbetering, juist toen er gesproken werd over amputatie van mijn been. Ineens ging het de goede kant op, haar ziekte stabiliseerde zich, maar ze zat nog wel in die rolstoel. Ze had een mobiele scooter en een traplift én een huis vol aanpassingen. Toch is ze steeds meer gaan oefenen om weer te leren lopen.”

Sinds 2000 staat de rolstoel op zolder. Een bijzondere herinnering aan wat ze allemaal heeft overwonnen. Ingrid heeft de kracht gevonden om zich terug te vechten. En nu is ze bezig haar ultieme doel te realiseren: “Het lopen van de 4Daagse”. Nu is ze bezig met haar eerste 4Daagse. Ze loopt ook als Wishwalker voor de stichting Doe een Wens. Dat is ook een extra motivatie.“Dit gaat mijn jaar worden; ik weet het zeker.”

Wat doet Doe Een Wens?
Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Zo wil Doe Een Wens een ervaring van hoop en kracht geven in een moeilijke periode; even weg van ziekenhuis, behandeling en doktoren.
WishWalk groeit!
Aan dit prachtige initiatief doen sindsdien steeds meer wandelaars mee. In 2004 haalden vijf WishWalkers maar liefst 4000 euro op. En daar bleef het niet bij! De WishWalk groeide verder en tijdens de Vierdaage van 2008 werd er het mooie bedrag van 14.000 euro bij elkaar gelopen!

Wandel mee voor WishWalk
In 2009 doet Doe Een Wens met een nóg grotere groep WishWalkers mee te doen aan de Vierdaagse. Doe ook mee, meld je aan als WishWalker en loop mee voor Doe Een Wens. Walk for Wishes, oftewel wandel voor

Overname van dit bericht en linken alleen in overleg met medicalfacts.nl info (at) medicalfacts

Recente artikelen