Hoe veilig is het intern transport van persluchtflessen in uw ziekenhuis?

persluchtflessenwagenHet intern transport van persluchtflessen naar de verschillende afdelingen is een dagelijkse handeling die niet geheel zonder risico is. Vaak gebeurt dit in onveilige omstandigheden (onnauwkeurig gestapeld op een kar zonder veiligheidsvoorzieningen…)

Engels Logistics heeft recent een opdracht gekregen om een kar te ontwikkelen waarin persluchtflessen op een veilige manier vervoerd kunnen worden. De nieuwe persluchtflessen-kar is universeel inzetbaar voor de gangbare diameters persluchtflessen. Per kar kunnen 18 persluchtflessen gestockeerd worden in 3 verschillende diameters. De flessen worden op hun plaats gehouden door speciaal op maat gemaakte inserts. Van elke insert worden 2 exemplaren aangeleverd, zodat het mogelijk wordt om op de flessenbehoefte van het ogenblik in te spelen.

Ook voor het controleren van de interventie-uitrusting heeft Engels een eenvoudige oplossing. Door het aanbrengen van een staartverzegeling” na het vullen van kar of tas, kan je in één oogwenk zien of deze nog volledig is, wat van levensbelang is.

De staartverzegelingen hebben een unieke nummering, waardoor registratie mogelijk wordt en de kwaliteit van het aanvullen geborgen wordt. De staartverzegelingen zijn voorzien van een afscheurzone, waardoor de zegel eenvoudig verbroken wordt. Eenmaal afgebroken, kan de verzegeling niet meer gebruikt worden.

Recente artikelen