CDC geeft advies over vaccinatievolgorde Mexicaanse griep / H1N1

1
190

vaccinatie-vsIn de VS heeft het CDC (Centers for Disease Control) en het ACIP (Prevention’s Advisory Committee on Immunization Practices) bekend gemaakt welke mensen als eerste in aanmerking komen voor het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Wanneer het vaccin beschikbaar komt en nog niet direct in voldoende aantallen beschikbaar is zullen eerst de de risicogroepen worden ingeent. Dit zijn de mensen met een hoog risico op complicatie, mensen die een zeer hoog risico hebben om in contact te komen met het virus of degene die kleine kinderen kunnen infecteren.

  • Zwangere vrouwen
  • Mensen die zorgen voor kinder jonger dan 6 maanden
  • Gezondheidspersoneel en ambulance personeel
  • Mensen tussen de 6 maanden en 24 jaar
  • Mensen tussen de 24 en 65 jaar met een verhoogt risico zoals chronisch zieken of een verzwakt immuunsysteem

In de VS komt dit neer op 125 miljoen personen. Het comitee verwacht niet dat er een tekort ontstaat op het vaccin, wel zullen er mogelijk problemen kunnen ontstaan in de logistiek. In dat geval zal de top 3 uit de lijst blijven staan en zullen de laatste 2 punten worden vervangen door:

  • Kinderen tussen de 5 en 18 jaar met chronische aandoeningen

Het comitee benadruk ook dat de oudere boven de 65 jaar zo snel mogelijk de seizoensgebonden vaccinatie moeten krijgen wel tegelijkertijd gegeven kan worden wanneer deze beschikbaar komt. In Nederland is een dergelijk lijst nog niet publiek beschikbaar

1 REACTIE

Comments are closed.