Niet arts Murray maar medewerker gaf fatale injectie propofol aan Jackson

mjMichael Jackson kwam om het leven doordat een huishoudhulp hem een injectie met de krachtige pijnstiller Demerol gaf terwijl Conrad Murray, Jacksons persoonlijke arts, sliep. Dat schrijft de Britse tabloid The Sun.Dokter

Uit een reconstructieblijkt het volgende: Dokter Murray brengt Michael, zoals hij altijd doet, onder narcose en gaat naar bed. Michael wordt wakker en heeft pijn. Hij roept een medewerker en vraagt hem of haar de pijnstiller Demerol toe te dienen. Het toedienen van die twee middelen te snel na elkaar is dodelijk. De medewerker was niet medische geschoold, aldus de Britse krant The Sun.

Murray zou tegenover onderzoekers al hebben toegegeven dat hij Jackson dezelfde dag al het verdovende middel Propofol via een infuus had toegediend. Maar toen het middel uitgewerkt was, zou Jackson zijn huishoudhulp gevraagd hebben hem Demerol toe te dienen. Die zou daarmee akkoord gegaan zijn. De combinatie van Demerol en Propofol zou vervolgens een hartstilstand hebben veroorzaakt, die tot de dood leidde.Toen de arts wakker werd, trof hij Jackson dood aan. Alle reanimatiepogingen waren tevergeefs.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen