EU tenders voor e-health onderzoek

Array

e-health-netwerk-stethoscoopDe Europese Commissie heeft een aanbesteding uitgeschreven voor onderzoek om e-health te benchmarken voor internationale implementaties.Het doel is te onderzoeken hoe het er voor staat met de invoering en het gebruik van ict en e-health door de medici in ziekenhuizen. Het gaat om zowel het gebruik bij administratieve als bij klinische processen. Door het onderzoek moet er een beter beeld komen over de digitalisering in de zorg en of dat eigenlijk wel effectief is. Het bestek bepaalt: “Het doel van het onderzoek is het meten van de invoering en het gebruik van ICT en e-health-oplossingen door medisch personeel in ziekenhuizen, zowel voor de administratieve en klinische processen, om te komen tot een beter begrip van het huidige niveau van digitalisering en de doeltreffendheid ervan.”In het bijzonder moet de studie bijdrage de algehele efficientie van ziekenhuizen met behulp van ICT ter bevordering van een betere kwaliteit van de gezondheidszorg.

De i2010-strategie ven de EU heeft een strategisch kader en hebben als focus: ICT als motor van verbetering van de kwaliteit van het leven. Wie wil reageren op de aanbesteding kan dat doen tot 10 augustus aanstaande.

Bron: European Commission Open Calls Europese Commissie Openbare aanbestedingen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen