De griep-maffia

griep-maffia-medicalfactsVanaf vandaag is de Nieuwe Influenza A (“Mexicaanse griep”) een banale seizoenskwaal geworden. Gisteren moest ik nog met een mondkapje op en handschoenen aan naar iemands huisadres om daar een PCR-test te gaan afnemen.Want iemand met 38oC en hoestend (en b.v. net uit Spanje komend) kan het gevreesde virus onder de leden hebben.De afgelopen dagen werd er nog serieus overwogen of niet alle scholen dicht moesten blijven vanaf 17 augustus.Ettelijke keren per dag kreeg ik de vraag of ik er nog iets van begreep c.q. hoe gevaarlijk e.e.a. nu wel of niet was. Vanaf vandaag kan ik gelukkig melden dat het allemaal niet zo een vaart loopt. Gewoon uitzieken,net als ieder ander griepje,geen testen meer doen en uiteraard geen Tamiflu meer geven!
Het zal de firma Roche een zorg zijn! Die 5 miljoen doosjes hebben zij in ieder geval verkocht! Er zijn maar 3 mogelijkheden als je dit publicitaire slagveld overziet : 1. het RIVM (en andere “deskundigen”) is doodgewoon incompetent,maar vindt het wel bar interessant om bijna dagelijks in de media te mogen opdraven , 2. het gaat om een materie waar niemand iets zinnigs over kan zeggen omdat er totaal geen ervaring mee is gedurende de afgelopen decennia, 3.de farmaceutische maffia heeft er (weer) een succesnummer opzitten. U mag zelf kiezen,maar mogelijk leest u dit stukje nog voor zondagavond 9 augustus. Dan moet u toch maar eens wat langer naar een TV-programma kijken : Zomergasten met mevrouw Trudy Dehue. Zij is expert op het terrein van de “Depressie- maffia” en de “ADHD-maffia” . Ik twijfel er niet aan of over enige maanden wordt het voor de massa duidelijk dat er doodordinair ook een “Griep-maffia” is bezig geweest!

aalstein

Sinds 1982 huisarts in Capelle aan den IJssel
in een duo-praktijk met Jan Hordijk.

2 thoughts on "De griep-maffia"

 1. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

  Hoi Peter,

  Mooie column met een stevige mening die ik zeker met je deel! In plaats van griep pandemie hebben we te maken met een griep pandemonium. Leuk weer eens een van je pennevruchten te mogen lezen.

 2. Donald Rumsfeld de oud-minister van Defensie van Amerika vult zijn zakken dankzij de Mexicaanse griep. Hij was van 1997 tot aan zijn overgang naar Washington directeur bij het Amerikaanse biobedrijf Gilead Sciences, dat patenthouder is van het antigriepmedicijn Tamiflu.

  Volgens verschillende Amerikaanse websites zou Rumsfeld nog steeds een aandelenportefeuille in Gilead hebben, met een waarde van $5 tot $25 miljoen Ook wordt er gesuggereerd dat hij, samen met President Bush, met opzet paniek zaaide toen de vogelgriep uitbrak vier jaar geleden. De regering Bush kocht extra Tamiflu in voor een bedrag van $2 miljard, wat kassa betekende voor minister Rumsfeld.
  Bron: http://www.quotenet.nl/biz/ook_rumsfeld_verdient_aan_griep.php

  Op 17 juni 1996 publiceerde de Amerikaanse Luchtmacht een studie met de titel ‘Airforce 2025’, waarin staat te lezen dat in het jaar 2009 een uitbraak met een mogelijk geconstrueerd influenza-virus kan komen.
  Bronnen: http://www.fas.org/spp/military/docops/usaf/2025/index.html

  Daarnaast is het opmerkelijk dat Walter E. Boomer, een gepensioneerde voormalig vier-sterrengeneraal en sub-commandant van het Amerikaanse Marinierskorps, zitting heeft in het directiebestuur van Baxter International.

  Baxter International heeft al sinds 1941 banden met het Amerikaanse leger, toen de bloedverzamelingsinstrumenten van het bedrijf de enigen waren die voldeden aan de eisen van de Amerikaanse strijdkrachten
  Bron: http://www.infowars.com/us-air-force-study-proposed-2009-influenza-pandemic-in-1996/

  De suggestie dat de Amerikaanse overheid een belangenconflict heeft inzake Tamiflu en de grieppandemieën, is niet nieuw. De geruchten staken de kop op toen president Bush in 2005 aandrong op een voor velen merkwaardige noodverziening van 7.1 miljard dollar, om het land te kunnen voorbereiden op een toekomstige Influenza pandemie.

  George W. Bush drong aan op de noodfondsen om voorbereid te zijn op vogelgriep-achtige pandemieën en meer dan 14% van dat geld ging naar één bedrijf: Gilead Sciences, de ontwikkelaar van Tamiflu. Hetzelfde bedrijf waar Donald Rumsfeld voorzitter van de raad van bestuur was, voordat hij secretaris van Defensie werd…

Comments are closed.

Recente artikelen