Internist-Oncoloog Erik Muller van het Slingeland Ziekenhuis moet stoppen met actie tegen medicijn verspilling

Array

medicatieInternist-Oncoloog Erik Muller van het Slingeland Ziekenhuis moet stoppen met het recyclen van medicijnen. Het ziekenhuis heeft hem verboden er mee door te gaan. Hij heeftt een jaar lang actie gevoerd tegen de verspilling van medicijnen. Hij gaf restanten waarvan de houdbaarheidsdatum nog niet was overschreden, aan nieuwe patienten in plaats van ze in te leveren en te laten vernietigen. De internist overtrad daarmee de regels omdat overgebleven medicijnen vernietigd moeten worden.

In Nederland is het overigens verboden voor artsen om medicijnen te verstrekken.Per jaar wordt drie tot vijf procent van alle medicijnen weggegooid ter waarde van ongeveer 200 miljoen euro. De specialist vindt dat een verkwisting van geld en zegt dat-ie door zijn actie in een jaar tijd zo’n 16-duizend euro heeft bespaard.
De arts vroeg patienten die medicijnen over hadden, die aan hem te geven. Hij verstrekte ze dan aan andere patienten. Het Slingeland Ziekenhuis was hier naar eigen zeggen niet van op de hoogteToch heeft hij het Slingeland Ziekenhuis beloofd dat hij zich voortaan weer aan de regels zal houden. De internist wordt daarom niet gestraft.

Recente artikelen