KNO-onderzoeker bij internationale top Livestrong

Array

irma-verdonck-de-leeuwKNO-onderzoeker Irma Verdonck-de Leeuw is uitgenodigd om namens Nederland deel te nemen aan de internationale top Livestrong. De bijeenkomst is georganiseerd door de Lance Armstrong Foundation. In totaal 250 wetenschappers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van patientenorganisaties en het bedrijfsleven komen bijeen om van 24 tot 26 augustus over de strijd tegen kanker te spreken. Armstrong wil hiermee eenheid en wereldwijde samenwerking promoten. Zowel preventie, behandeling als revalidatie komen aan bod. De topontmoeting, die in Dublin plaatsvindt, is het startsein voor een wereldwijde campagne van Lance Armstrong.

In het VUmc CCA doet zij onderzoek naar de kwaliteit van leven van patienten met kanker. In 2007 zat ze ineens aan de andere kant van de tafel: “U heeft borstkanker… Het goede nieuws is dat er geen uitzaaiingen zijn, het slechte nieuws is dat er na de operatie ook bestraling, chemo en hormoontherapie nodig is”.

Zij zag er als een berg tegenop. Door de lieve steun van haar gezin, familie, vrienden en collega’s en de uitstekende begeleiding van het behandelteam is zij er heel goed doorheen gekomen.

Bron: VUMC

Recente artikelen