Bergman Kliniek overweegt beursgang

bergman-kliniek1De Bergman Kliniek, voor cosmetische en verzekerde zorg, overweegt een beursgang.Malenstein CEO van de Bergman Kliniek bespreekt in het FD de mogelijkheid om met een beursgang de internationalisering van zijn keten te financieren.Bergman heeft nu vijf klinieken met een verwachte omzet van EUR25 miljoen in 2009, maar wil de komende tien jaar naar tenminste tien vestigingen. De uitbreidingsambities beperken zich niet tot de landsgrenzen; in Duitsland onderzoekt Bergman de opening van een cardiologisch centrum.

Financiering door middel van Private Equity vindt Malenstein niet aantrekkelijk. “Dit kan uiteindelijk leiden tot verkoop van de onderneming als geheel terwijl de familie Malenstein ook op de lange termijn volledig betrokken wil blijven”.

Dit zou de eerste beursgang van een privékliniek in Nederland zijn.Malenstein benadrukt in de krant dat hij de term ‘cowboys’ – laatst ook gebruikt in een brief van minister Klink – zeer ongepast vindt. Ook Malenstein roept Klink op om de winstuitkering in de zorg door te zetten: “Zonder meer private partijen in de zorg gaat die efficiency er niet komen”. Ook vraagt Malenstein om meer toezicht op privéklinieken en een keurmerk.

De Bergman Kliniek is ooit gestart als cosmetische kliniek maar biedt sinds enkele jaren ook verzekerde zorg aan in de orthopedie en vaatchirurgie. Huidige jaaromzet plm. 25 mln.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen