KNOV maakt draaiboek Nieuwe Influenza A voor verloskundigen

knovDe KNOV heeft een draaiboek Nieuwe Influenza A (H1N1) ontwikkeld. Hierin staat wat de medische aspecten zijn van deze griep en welke voorbereidingen en maatregelen verloskundigen moeten treffen. De belangrijkste is het opzetten van een praktijkcontinuïteitsplan.
In het draaiboek is verder een checklist opgenomen waar alle te nemen maatregelen zijn samengevat. Ook is er een voorbeeldbrief die gebruikt kan worden voor de communicatie met de clienten.

Draaiboek Nieuwe Influenza A

Bron: KNOV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen