Directeur-bestuurder Nieuwebrug op non-actief

0
301

stichtingnieuwebrug1Om te voorkomen dat Stichting Nieuwebrug eind dit jaar diep in de rode cijfers belandt, is directeur-bestuurder Adri de Later eind juli op non-actief gesteld. Dat heeft de Raad van Toezicht aan het personeel van de zorgstichting laten weten. Stichting Nieuwebrug is een organisatie voor zorg in de regio ‘s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard.
In totaal hebben zij 275 plaatsen voor verzorgingshuiszorg en 273 plaatsen voor verpleeghuiszorg. Daarnaast bieden wij zorg en ondersteuning aan bewoners van aanleunappartementen en aan thuiswonende clienten.

De ontslagprocedure van de directeur-bestuurder is gestart. Drie leden van de raad van toezicht hebben zich ook teruggetrokken. De tijdelijke bestuurder, Ed van Cortenberghe, is twee dagen na het vertrek van De Later aangesteld.

Tot de Stichting Nieuwebrug behoren de volgende woonzorgcentra:

  • Verzorgingshuis De Lindeboom in Ammerzoden
  • Verpleeghuis Het Zonnelied in Ammerzoden
  • WoonZorgCentrum De Wielewaal in Zaltbommel
  • WoonZorgCentrum De Leyenstein in Kerkdriel
  • WoonZorgCentrum Nieuwehagen in ‘s-Hertogenbosch