Financiële impuls voor onderzoek naar tropische ziekten

tseetseevliegFarmaceutische bedrijven, non-profitorganisaties en wetenschappelijke instituten uit onder meer Leiden slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van medicijnen tegen twee dodelijke tropische ziektes. Het gaat om de Afrikaanse slaapziekte en . De komende vier jaar steken de instituten bijna vier miljoen euro in het onderzoek. In het project worden alle kennis en ervaring van vooraanstaande Europese laboratoria aan elkaar gekoppeld.De komende vier jaar hebben zij een budget van 3,6 miljoen euro tot hun beschikking. Dat maakte het Leidse Topinstituut Pharma maandag bekend. Per jaar sterven in Afrika 40.000 mensen aan de ziekte. De parasiet die de aandoening ziekte veroorzaakt, wordt op mensen overgebracht door beten van de .Leishmaniasis komt voor in veel tropische en subtropische gebieden, varierend van de regenwouden in Latijns-Amerika tot de woestijnen in Azie en het Midden-Oosten.

”Dit nieuwe project combineert de kennis en ervaring van vooraanstaande Europese laboratoria op het gebied van medicijnontdekking”, aldus hoofdonderzoeker Leurs. ”Het belooft een belangrijke bijdrage te leveren aan de behandeling van vergeten tropische ziekten.”

Volgens schatting van de wereldgezondheidsorganisatie WHO lopen jaarlijks ongeveer 72 miljoen mensen het risico een van de ziektes te krijgen. Per jaar sterven in Afrika, het Midden-Oosten en Azie honderdduizend mensen aan de ziektes. De parasiet die de aandoening ziektes veroorzaakt, wordt op mensen overgebracht door beten van de tseetseevlieg en de zandvlieg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen