Voorlichtingscampagne VWS start morgen

grieppandemieOp woensdag 19 augustus aanstaande begint het ministerie van VWS met publieksvoorlichting over Nieuwe Influenza A. Met de start van de publiekscampagne zal het aantal medewerkers op de speciale telefoonlijn van Postbus 51 (0800 1100) worden uitgebreid.

Website (vanaf 19-8)
Op 19 augustus lanceert VWS een nieuwe website over Nieuwe Influenza A: www.grieppandemie.nl. Deze website geeft informatie over het voorkomen, herkennen en genezen van de Mexicaanse griep.

Huis-aan-huis folder (vanaf 24-8)
Alle Nederlanders (8,7 miljoen huishoudens) krijgen in week 35 een folder in de bus waarin wordt uitgelegd wat de overheid en de zorgsector doen en wat mensen zelf het beste kunnen doen. De LHV en het NHG hebben commentaar en input geleverd op de conceptversie van de folder. De LHV plaatst de folder woensdag 19 augustus al op haar website.

RTV-commercials (19-8 t/m 27-9)
De radiocommercials zijn vanaf aankomende woensdag dagelijks te horen op verschillende radiozenders. De televisiespotjes zijn vanaf 26 augustus te zien en verkondigen dezelfde boodschappen als de radiocommercials: ‘hoesten/niezen in papieren zakdoekje’, ‘was je handen’ en ‘grieperig en koorts: blijf thuis’.

De LHV heeft het ministerie dringend verzocht om in de campagne in ieder geval te melden dat mensen die vermoeden dat ze besmet zijn, niet naar de huisartsenpraktijk of -post moeten gaan maar telefonisch contact op moeten nemen met de huisarts.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Voorlichtingscampagne VWS start morgen"

  1. VWS gaat voorbij aan het nut van mondkapjes als demotiverend effect op aanraken van mond en neus, wat de kans op besmetting kan verkleinen. Meer over de zin en onzin van mondkapjes op mondkapjeskopen.nl/informatie-mondkapjes/effect-van-mondkapjes

Comments are closed.

Recente artikelen