Voorlichtingscampagne VWS start morgen

1
231

grieppandemieOp woensdag 19 augustus aanstaande begint het ministerie van VWS met publieksvoorlichting over Nieuwe Influenza A. Met de start van de publiekscampagne zal het aantal medewerkers op de speciale telefoonlijn van Postbus 51 (0800 1100) worden uitgebreid.

Website (vanaf 19-8)
Op 19 augustus lanceert VWS een nieuwe website over Nieuwe Influenza A: www.grieppandemie.nl. Deze website geeft informatie over het voorkomen, herkennen en genezen van de Mexicaanse griep.

Huis-aan-huis folder (vanaf 24-8)
Alle Nederlanders (8,7 miljoen huishoudens) krijgen in week 35 een folder in de bus waarin wordt uitgelegd wat de overheid en de zorgsector doen en wat mensen zelf het beste kunnen doen. De LHV en het NHG hebben commentaar en input geleverd op de conceptversie van de folder. De LHV plaatst de folder woensdag 19 augustus al op haar website.

RTV-commercials (19-8 t/m 27-9)
De radiocommercials zijn vanaf aankomende woensdag dagelijks te horen op verschillende radiozenders. De televisiespotjes zijn vanaf 26 augustus te zien en verkondigen dezelfde boodschappen als de radiocommercials: ‘hoesten/niezen in papieren zakdoekje’, ‘was je handen’ en ‘grieperig en koorts: blijf thuis’.

De LHV heeft het ministerie dringend verzocht om in de campagne in ieder geval te melden dat mensen die vermoeden dat ze besmet zijn, niet naar de huisartsenpraktijk of -post moeten gaan maar telefonisch contact op moeten nemen met de huisarts.

1 REACTIE

  1. VWS gaat voorbij aan het nut van mondkapjes als demotiverend effect op aanraken van mond en neus, wat de kans op besmetting kan verkleinen. Meer over de zin en onzin van mondkapjes op mondkapjeskopen.nl/informatie-mondkapjes/effect-van-mondkapjes

Comments are closed.