Met een Goudpalm in je kantoor werk je gezonder en ben je productiever

Array

goudpalmEen zeer gerenommeerde jury van experts van gezondheidsinstituut NIGZ, Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) en TNO concludeerden boog zich over de vraag welke plant je het best op een werkbureau kunt zetten. Uit onderzoek blijkt dat iedereen die langer dan 4 uur per dag met een beeldscherm werkt zich aantoonbaar prettiger voelt en productiever is dankzij planten op de werkplek. Want de goudpalm is bureauplant van het jaar geworden omdat hij volgens het juryrapport ‘niet alleen luchtzuiverend is maar ook door haar uiterlijk op zowel klassiek als modern ingerichte plekken uitstekend op haar plaats is.’

De jury was vrijwel unaniem. Vijf juryleden beoordeelden vijf planten, naast de goudpalm keurde de jury ook de  dieffenbachia, de graslelie, de klimop en de flamingoplant. Hij verwijst op internationaal onderzoek: wie planten in zijn buurt heeft, leeft gezonder en is productiever. ‘De verschillen zijn overigens niet spectaculair.’

De wetenschapper zegt zich niet misbruikt te voelen door de commercie. ‘Ze hebben de vijf deskundigen op dit gebied in Nederland bij elkaar gezet. Ze kiezen toch een plant. Laat het dan maar de beste zijn.’

Recente artikelen