Verhuizing en uitbreiding dagcentrum Tactus Verslavingszorg

0
359

alcohol-verslavingTactus Verslavingszorg biedt sinds 1984 zorg aan zowel drugs- als drankverslaafden in Almere. Aan de Boomgaardweg in Almere zit het Tactus methadonverstrekkingspunt met huiskamer. Dit zonder enige klachten van de omgeving. De huisvesting is echter niet meer toereikend. Daarom is er gezocht naar een geschikte locatie voor Tactus en die is gevonden in de Schrijverstraat. Tactus opent daar een dagcentrum met, naast het methadonsverstrekkingspunt en de huiskamer, een gebruikersruimte. Het doel is het leveren van betere zorg voor chronische verslaafden en minder overlast op straat.

Het dagcentrum in Almere is niet de enige voorziening van Tactus. Ook in Deventer en Zwolle behaalt de verslavingszorginstelling positieve resultaten met dergelijke dagcentra; Minder overlast op straat en meer chronisch verslaafden die zorg krijgen. Verslaafden kunnen rustig spreken met aanwezige hulpverleners, krijgen medische zorg en de kans om met dagbesteding weer actief deel te nemen aan de maatschappij. Deze locatie, Schrijverstraat 3, ligt tegenover het politiebureau aan de Baljuwstraat. Voorheen zat er een kindercultuurcentrum, maar het losstaande achthoekige pand staat op dit moment leeg.

Planning

Eind 2009 hoopt Tactus de voorziening van de Boomgaardweg te verhuizen naar de Schrijversstraat. De exacte datum is nog niet bekend omdat het pand van binnen nog aangepast wordt.

Gemeentelijke ontwikkelingen
Almere is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Bij zo’n grote stad horen ook maatschappelijke voorzieningen zoals bijvoorbeeld verslavingsopvang en opvang voor daklozen. Deze voorzieningen zijn in Almere nog niet voldoende aanwezig. Daarom is door de gemeenteraad beleid vastgesteld waardoor de komende jaren maatschappelijke voorzieningen over heel Almere worden gerealiseerd. Almere staat nu voor de uitdaging om deze voorzieningen in onze stad mogelijk te maken en goed te begeleiden. In het geval van de van het dagcentrum doet de gemeente dit samen met het Tactus Verslavingszorg.

Informatie

Bewoners en ondernemers uit directe omgeving zijn inmiddels per brief op de hoogte gesteld. Zij worden door de gemeente en Tactus Verslavingszorg geïnformeerd over de verdere ontwikkelingen. Meer informatie over Tactus en het dagcentrum is te vinden op de pagina van het Dagcentrum.

Bron: Almere

Vorig artikelMexicaanse griep nu ook bij vogels
Volgend artikelVerkeerde diagnose columnist Alzheimer Nederland
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.