Verpleegkundige met H1N1 werkte ondanks griepverschijnselen op locatie Oudenrijn Ziekenhuis

arts-met-mondkapjeEen verpleegkundinge van het St. Antonius Ziekenhuis heeft, ondanks griepverschijnselen, gewoon gewerkt. De verpleegkundige van de locatie Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht, kreeg vorige week griepverschijnselen. Omdat niets wees op de gevreesde Mexicaanse griep, is zij na overleg met haar leidinggevende gewoon gaan werken. Toen ze zich na een halve dag echt beroerd voelde, werd wederom na overleg besloten haar te testen op Mexicaanse griep. Na afloop van die test is ze met een mondkapje op naar huis gestuurd. Niet lang daarna werd duidelijk dat ze besmet was en trad het ziekenhuisprotocol in werking. Onderzoek heeft uitgewezen dat geen patienten of andere medewerkers zijn besmet.
En de H1N1-protocollen in het St. Antonius blijken goed functioneren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen