Verpleegkundige met H1N1 werkte ondanks griepverschijnselen op locatie Oudenrijn Ziekenhuis

0
354

arts-met-mondkapjeEen verpleegkundinge van het St. Antonius Ziekenhuis heeft, ondanks griepverschijnselen, gewoon gewerkt. De verpleegkundige van de locatie Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht, kreeg vorige week griepverschijnselen. Omdat niets wees op de gevreesde Mexicaanse griep, is zij na overleg met haar leidinggevende gewoon gaan werken. Toen ze zich na een halve dag echt beroerd voelde, werd wederom na overleg besloten haar te testen op Mexicaanse griep. Na afloop van die test is ze met een mondkapje op naar huis gestuurd. Niet lang daarna werd duidelijk dat ze besmet was en trad het ziekenhuisprotocol in werking. Onderzoek heeft uitgewezen dat geen patienten of andere medewerkers zijn besmet.
En de H1N1-protocollen in het St. Antonius blijken goed functioneren.