Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw M.C. Wiertsema

Array

beatrixoordOp donderdag 27 augustus jl. is mevrouw M.C. Wiertsema benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding tijdens naar afscheid in het Centrum voor Revalidatie waar zij 34 jaar gewerkt heeft. Naast haar functie als maatschappelijk werkster, verrichte zij bijzondere werkzaamheden in haar werkkring en in haar vrije tijd.

Bijzondere werkzaamheden
Mevrouw Wiertsema heeft zich altijd bijzonder ingezet om zaken voor patienten te regelen, zoals huisvesting, uitkering en overige voorzieningen. Ze was betrokken bij de sociale activiteiten voor de patienten op de afdeling Dwarslaesierevalidatie, vooral toen hiervoor nog geen activiteiten- of creatieve therapeuten waren. Mevrouw Wiertsema was bij haar indiensttreding in 1975 één van de eerste maatschappelijk werkers in Beatrixoord. Zij heeft vanaf de start meegewerkt aan de verdere profilering van dit vak. Daartoe onderhield zij een groot netwerk buiten de instelling, altijd op zoek naar uitwisseling, verdere profilering en professionalisering. Ze nam de vakgroep, die steeds groter werd, mee in haar kielzog. Deze professionalisering was ook terug te zien bij de stagebegeleiding door mevrouw Wiertsema. Ze heeft zich hard gemaakt voor een lerend klimaat voor de stagiaires, onder andere door hen toe te staan zelfstandig werk te mogen doen.

Vrije tijd
In haar vrije tijd was mevrouw Wiertsema bijna 25 jaar actief in het bestuur van de Personeelsvereniging Beatrixoord (PVB). Zij bereidde activiteiten voor zoals het zomerfeest voor personeel, het sinterklaasfeest voor kinderen van het personeel en het jaarlijkse volleybaltoernooi. Mevrouw Wiertsema was de voorzitter én het gezicht van de PVB.
Daarnaast werkte zij ruim 20 jaar als maatschappelijk adviseur voor MS patienten. Met deze patienten, die ook op de afdeling revalideerden, had mevrouw Wiertsema een bijzondere band. Voor haar werk als adviseur is mevrouw Wiertsema door de MS vereniging onderscheiden.

Bron: UMCG

Recente artikelen