Medicore combineert facturatiestromen Nederlandse Obesitas Kliniek

Array

medicoreDe Nederlandse Obesitas Kliniek brengt somatische zorg en GGZ bij elkaar in één organisatie en is hierdoor in staat om patienten met overgewicht optimale interdisciplinaire zorg te verlenen. ‘Maar het bij elkaar brengen van die twee zorgprocessen confronteert ons wel met een uitdaging op het gebied van de facturatie’, zegt initiatiefnemer dr Geert Kampschöer. ‘De multidisciplinariteit van onze zorgproducten die wij bieden, maakt onze facturatiestroom complex. Medicore bleek echter in staat de hiermee samenhangende problemen voor ons op te lossen, omdat het bij machte is onze integraliteit te bundelen in één financieel systeem. Bovendien beschikt het over de flexibiliteit om haar oplossing als deelapplicatie te laten functioneren in onze reeds bestaande applicatie Health Core.’Dit was echt nieuw terrein voor ons’, zegt sales manager Jeroen Huzen van Medicore. ‘De koppeling van facturatiesystemen vanuit GGZ en somatische zorg is geen sinecure. De opdracht die aan ons werd verstrekt, was te bewerkstelligen dat beide stromen vanuit één frontend gefactureerd konden gaan worden. Deze opdrachtgever heeft voor ons gekozen omdat onze projectaanpak passend was. Bovendien konden we elkaar qua planning en timing snel vinden. Natuurlijk zijn we heel blij dat het zo vlot is gelukt; het heeft ons heel veel nieuwe ervaring opgeleverd op dit specifieke vakgebied.’

De Nederlandse Obesitas Kliniek (www.obesitaskliniek.nl) is het eerste initiatief van Zorginitiatieven bv, een organisatie die nieuwe initiatieven in de zorg tot stand brengt. Hierbij ligt de nadruk op een integrale aanpak voor de patienten, gebaseerd op een total cycle of care. In de zorgactiviteiten die Zorginitiatieven ontplooit, komen somatische zorg en GGZ op multidisciplinaire wijze bijeen.

De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft als specialisme mensen met morbide obesitas te behandelen en te begeleiden bij het veranderen van levenstijl en door gewichtsverlies een vermindering op de kans van (bij) ziekte te bieden. Dit gebeurt met behulp van een voor Europese begrippen unieke interdisciplinaire aanpak en in een nauwe samenwerking met ziekenhuizen. Het team van specialisten dat de patient behandelt, bestaat – afhankelijk van het type programma waaraan hij of zij deelneemt – uit een internist, chirurg, arts, dietist, psycholoog, zorgcoördinator en een bewegingstherapeut.

Bron:Medicore

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen