Verzorgingshuis Hooge Duinen ontruimd door grote duinbrand

0
300

duinen-bij-schoorlIn de buurt van Schoorl woedt een grote natuurbrand. Door een harde zuidwestelijke wind verspreidt het vuur zich sneller dan verwacht en zijn er inmiddels vier brandhaarden. Die liggen tamelijk ver uit elkaar.  Daardoor heeft men de de 59 bewoners van verzorgingshuis Hooge Duinen geevacueerd. Dat heeft een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord gemeld. De brand woedt sinds vrijdagmiddag en is overgeslagen van een heideveld naar het bos. Blussen wordt bemoeilijkt door de harde zuidwestenwind. Volgens de woordvoerder zijn er drie brandhaarden, maar is de oorzaak van de brand nog onbekend.

Omdat er een windkracht 7 staat, wordt door de brandweer een zogeheten stoplijn gemaakt. Daarbij wordt een strook heide kaal gemaakt, die nat wordt gehouden om het vuur te stoppen. Ook heeft de brandweer drie blushelikopters ingezet. Voor het publiek is een informatienummer geopend: (072) 888 00 00. RTV Noord-Holland is de lokale rampenzender.