Media laat zich voor het karretje van Tros Radar spannen

Array

winderigheidMedicijnfabrikanten spannen de media voor hun karretje, zo kopt Trouw  en de diverse bronnen vandaag. Naar aanleiding van een persbijeenkomst heeft Trouw zich vandaag zelf voor het karretje laten spannen door Tros Radar. Eerst wordt de media er zelf door Tros Radar ingeluisd met een manipulatief persbericht, met methode die absoluut niet door de farmaceutisch industrie wordt gebruikt. Om vervolgens, het open ogen, het verhaal van de Tros “opgelucht” Radar redactie, zonder enige kritische blik, voor zoete koek te nemen. In de eerste plaats had men naar aanleiding van het artikel over winderigheid al achter de oren moeten krabben,want welke Nederlander laat er nu niet geregeld een windje, maar het is komkommertijd en je bent blij met elk stukje proza. Maar dan laten ze zich weer bij de neus nemen. Kennelijk hebben sommige journalisten het verhaal van Tros Radar niet gecheckt en hebben ze de reactie van Nefarma en van Medical Facts. niet gelezen.Journalisten prikken niet alleen te weinig door de campagnes van de farmaceutische industrie heen. Maar ze prikken ook niet door de opgeklopte verhalen van Tros Radar. De journalisten van Trouw en de diverse bronnen zijn in elk geval niet erg op de hoogte van de achtergronden van Antoinette Hertsenberg, er is een wiki over haar, vaak wordt haar naam overigens als Hertzenberg geschreven, zoek de verborgen dubbele agenda van deze mevrouw.

Hoe ethisch ben je als redactie dat je zelf een campagne verzint over winderigheid, waar een klein deel van de mensen wel last van heeft. En geeft je die mensen hoop dat er een medicijn tegen winderigheid is. En hoe zwaar weegt het feit dat het momenteel komkommertijd is en media blij zijn met elk nieuwtje.Het valt me zwaar tegen, een ezel in het gemeen……..maar wederom kijkt de journalist niet verder kijken dan het verhaal wat Tros Radar hen op de mouw willen spelden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

9 thoughts on "Media laat zich voor het karretje van Tros Radar spannen"

 1. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

  Meer journalisten die er in trappen
  30 aug 20u05 ‘Medicijnfabrikanten manipuleren media’ Dagblad van het Noorden

  30 aug 20u03 ‘Medicijnfabrikanten manipuleren media’ Destentor.nl

  30 aug 19u56 ‘Medicijnfabrikanten manipuleren media’ Leeuwardercourant.nl

  30 aug 18u00 ‘Medicijnfabrikanten manipuleren media’ Parool.nl

  1. Kijk, hier valt de uitbater van medicalfacts toch behoorlijk door de mand. Ene Jaap meldt dit op apothekersnieuws.nl: Jaap op 30 August 2009 om 17:57 Wie naar Radar kijkt zou eigenlijk verplicht moeten worden zich te verdiepen in de achtergronden van Miss Radar, Antoinette Hertzenberg. Ik zou zeggen zoek maar eens op internet en ontdek de verborgen agenda van deze mevrouw.

   En wat zegt Janine Buddingh Jaap na op 30-08 21.43(of is het haar alter ego misschien?): “De journalisten van Trouw en de Gelderlander zijn in elke geval niet erg op de hoogte van de achtergronden van Antoinette Hertsenberg, er is een wiki over haar, vaak wordt haar naam overigens als Hertzenberg geschreven, zoek de verborgen dubbele agenda van deze mevrouw.”

   Wat een verongelijktheid die zich uit in vage verdachtmakingen die niets met medical facts van doen hebben. http://www.medicalgossip.nl?

   Als je je inderdaad niet bij de feiten kunt houden en jounalisten die dat wel doen verwijt dat ze slecht geinformeerd zouden zijn (wat een vondst: wikipedia!) is nauwelijks serieus te nemen. Misschien iets om te overwegen voor die mogelijke sponsor die maar niet wil opduiken…

   Eén ding is zeker, de redactie van Radar heeft Janine Budding zeer aan het denken gezet;-)

   Wie meer wil weten over het werk van Janine :
   http://antroposofieindepers.blogspot.com/2008/06/verantwoording.html
   en http://griep.blog.nl/algemeen/2009/08/09/de-griepmaffia

 2. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

  @ Geurt

  Ik zou niet weten waar we mee door de mand vallen. Ik werd door de reactie van Jaap geattendeerd op dit aspect wat in het verhaal rond Radar hoort, want er spelen een hoop zaken in de relatie Radar en de dubbele agenda van mevrouw Hertsenberg. Al is dit feit toch redelijk bekend. Het feit dat mevrouw Hertsenberg het niet zo op de farmaceutische industrie is absoluut van belang in deze.

  Ik ben blij jullie ook aan het denken te hebben gezet. Want als je zo onzorgvuldig privé-gegevens aan je vooropgezette plan hangt en daarna bij ons de gevonden te laten verwijderen omdat jullie dit niet publiek aan jullie fake-website willen hebben is wat krom. Om vervolgens te melden dat niet niemand zo ver zou zoeken en de gegevens dus niet publiek zijn, is ook niet erg professioneel. Een medium dat zelf regelmatig, allerlei privegegevens vermeldt in haar uitzendingen en gegevens van medewerkers publiek online laat zetten heeft boter op het hoofd.

  Je verwijt media slecht bron-onderzoek te doen, en een website die wel grondig onderzoek heeft gedaan, tik je vervolgens over de vingers.

  Jullie hebben journalisten flink op hun nummer gezet en vervolgens hebben ze slaafs jullie persbericht overgenomen. Diverse kranten en andere media hebben inmiddels de scherpe toonzetting van dat persbericht in hun krant flink afgezwakt omdat zij kennelijk toch niet zo achter de inhoud konden staan. Resultaat van voortschrijdend inzicht en brononderzoek?

  Ten aanzien van de info in de linkjes die je aan mij koppelt, moet ik je teleurstellen. Het artikel met de titel de Griep Maffia is niet van mijn hand. Dat is door http://www.blog.nl onterecht aan mij gekoppeld maar is een artikel van onze huisarts Peter Aalstein. Slecht brononderzoek?

  En zoals je ook bij http://antroposofieindepers.blogspot.com kan lezen zijn we een platform voor hoor en wederhoor. En jouw reactie wordt hier gewoon geplaatst. Iedereen mag en kan op medicalfacts reageren. Hier wordt niet in reacties geknipt om zo maar een smeuïg verhaal te maken. Kunnen we dat ook van Tros Radar zeggen?

  Hoe zit het overigens met de feiten bij Tros Radar. Er zijn 41 website onderzocht en niet 32. Van de 41 websites waren er 31 direct of indirect gefinancierd door de industrie. Van de 41 site voldeden 23 sites niet aan de eisen.

  Overigens zijn dat in veel gevallen flut dingetje. Gaan jullie nu ook bekend maken op welke gronden deze website niet aan de eisen voldeden of is dat niet interessant genoeg?

 3. haha, ik begrijp dat ik ‘jullie’ ben voor u . Ik zal eens een sollicitatie naar radar sturen met u als referentie…

 4. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

  @ Tros Radar

  Misschien kan jullie hier gelijk even uitleggen waarom kritische reacties van consumenten op jullie website keer op keer worden verwijderd?

  http://www.trosradar.nl/index.php?id=nieuws_detail&tx_ttnews%5Btt_news%5D=28036&tx_ttnews%5BbackPid%5D=27&cHash=11112ba310#reactions

  Zie screenshots: http://localhost/medicalbackup/wp-content/uploads/2009/08/radar-reacties-1.jpg

 5. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

  @ geurt,

  We loggen ip-adressen bij reacties en daaruit blijkt dat je vanuit H’sum reageert

 6. Hm, dan heb je daar ook al weinig verstand van, want ik zit in de verste verte niet in de buurt van Hilversum. Medicalfacts? Blufpoker!

 7. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

  @ Geurt

  http://www.projecthoneypot.org/ip_24.132.115.74

  Ik zuig het niet uit de duim hoor!

 8. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

  Ook Geenstijl besteed vandaag aandacht aan de dubieuze dubbele agenda van Antoinette Hertsenberg http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/10/uitzoek_vleeswijzerantoinettef.html

Comments are closed.

Recente artikelen