MC|Groep van Loek Winter neemt belang in St. Jans Gasthuis Weert

stjanZorgondernemer Loek Winter neemt een belang in het St. Jans Gasthuis in Weert. Eind deze week maken de twee partijen de overeenkomst naar verwachting bekend. De MC Groep van Winter neemt een belang van 35 procent in het St. Jans Gasthuis en levert een deel van het management, dat meldde de Volkskrant dinsdag. Volgens deze bron maken beide partijen de overeenkomst naar verwachting eind deze week bekend. Loek Winter is onder meer eigenaar van de IJsselmeerziekenhuizen. Volgens de Volkskrant gaat Loek Winter een groot deel van het management leveren. Met de overname is ‘een aanzienlijk hoger bedrag gemoeid’ dan bij de overname van de failliete IJsselmeerziekenhuizen, zegt Winter.
Het St. Jans Gasthuis bevestigt dat de gesprekken in een ‘afrondende fase’ zijn. Na het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen wordt het St. Jans Gasthuis het derde ziekenhuis in Nederland dat in particuliere handen komt.

Winter zegt zich niet te willen laten ontmoedigen door de brief van minister Klink aan de Tweede Kamer van afgelopen juli, waarin hij ziekenhuizen alleen onder strikte voorwaarden wil toestaan privaat kapitaal aan te trekken. Zo mogen private investeerders geen zeggenschap in de onderneming krijgen. ‘Ik voel me er juist door gesterkt. Nu komt er eindelijk discussie op gang over het moreel en ethisch kader rond ondernemen in de zorg’, aldus Winter.

Eerder trok participatiemaatschappij Waterland zich vanwege politieke onzekerheid over het winstuitkeringsexperiment terug uit gesprekken met het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Voor dit experiment hadden vier ziekenhuizen zich aangemeld, waaronder het St. Jans en het Rotterdamse Maasstadziekenhuis. Dit laatste ziekenhuis is eveneens in vergevorderde gesprekken met een private investeerder. Bestuursvoorzitter Paul Smits denkt nog deze week meer details te kunnen bekendmaken.

De Vereniging van Ziekenhuizen heeft een brief naar minister Klink gestuurd met het verzoek het aantrekken van privaat kapitaal niet aan banden te leggen. De ziekenhuizen zeggen zonder privaat kapitaal onvoldoende mogelijkheden te hebben kwaliteit te bieden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen