Congres over COPD Ketenzorg vindt plaats op 20 november

Array

copd-ketenzorgCOPD Ketenzorg, Recente ontwikkelingen in beleid, veld en onderzoek van de geïntegreerde zorg bij COPD patienten, dat is de volledige naam van het congres dat plaats vindt op vrijdag 20 november op de Universiteit Utrecht. Het Julius Centrum organiseert het in samenwerking met het Astmafonds, de Long Alliantie Nederland, Picasso voor COPD en enkele andere groepen. Het congres staat in het teken van de Wereld COPD dag die op 18 november plaats vindt.

Tijdens het congres opent de Leidse hoogleraarKlaus Rabe het congres met een beschouwing over de Wereld COPDdag. Rabe is (mede-)ontwerper van de overal gebruikte GOLD indeling van COPD patienten. De internationale coryfee en Londens hoogleraar Wisia Wedzicha schetst de huidige stand van zaken in de epidemiologie, diagnostiek en behandeling van COPD exacerbaties.

Daarna volgen vele sprekers over recente ontwikkelingen in beleid, veld en wetenschap in Nederland. Uiteraard krijgt de functionele bekostiging veel aandacht. Door de grote variatie aan onderwerpen, die allemaal met elkaar samenhangen, krijgt het congres het karakter van een jaarbeurs, waar alle COPD-hulpverleners en hun leidinggevenden kunnen shoppen en al dan niet enthousiast worden over nieuwe inzichten en ideeen. Wilt u naar dit congres? Surf dan naar www.integratedcare.nl/nascholing, lees de prachtig ontworpen brochure en meld u aan.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen