Een paspoort om de pijn te verlichten

kind pijnNa 2,5 jaar voorbereidingstijd is het zo ver: het pijnpaspoort is klaar voor gebruik. Met dit boekje kunnen kinderen aangeven hoe zij het liefste hun behandeling willen ondergaan.

Wensen
Het pijnpaspoort is ontwikkeld door de Pedagogische Zorg in het Erasmus MC-Sophia, in samenwerking met de Pijnwerkgroep Erasmus MC. Het Pijnpaspoort is bedoeld voor chronisch zieke en/of langdurig opgenomen kinderen vanaf vier jaar, die regelmatig medische en/of verpleegkundige handelingen moeten ondergaan. De kinderen kunnen hiermee hun wensen kenbaar maken, bijvoorbeeld in welke arm ze aangeprikt willen worden of dat ze tijdens het aanprikken iemands hand willen vasthouden.
Verhaal
Het leuk vormgegeven boekwerkje helpt de kinderen om hun ziekenhuisopname minder pijnlijk en angstig te maken. De patientjes kunnen het boekje zelf overhandigen aan de verpleegkundige en arts; die weten dan hoe ze het kind het beste kunnen benaderen, en de kinderen op hun beurt hoeven niet steeds opnieuw hun verhaal te doen.

Meer weten
Het pijnpaspoort wordt uitgereikt door de pedagogisch medewerker of een andere daartoe bevoegde medewerker.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen