Maatschappelijke Verantwoording zorgconcerns

0
205

geld6Voor het tweede jaar hebben 1065 zorgconcerns in het Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording 2008 verantwoording afgelegd over de manier waarop zij hun geld besteden.

De visie van de jaardocumenten wordt breed gedragen. (Potentiele) clienten en patienten willen immers graag transparantie en inzicht in de jaardocumentgegevens, om bijvoorbeeld zorginstellingen en hun prestaties onderling te kunnen vergelijken (benchmarken). De zorgorganisaties zijn geholpen om op efficiente wijze in één jaardocument deze informatie ter beschikking te stellen aan de diverse partijen die voorheen ieder hun eigen documenten verlangden.

De gegevens uit de jaardocumenten 2008 zijn sinds begin september openbaar. Inforay heeft deze weer inzichtelijk gemaakt in het jaardocument dashboard, dat vanaf vandaag voor iedereen toegankelijk is op www.jaardocumentdashboard.nl.

Het is mogelijk te benchmarken tegen landelijke gemiddelden of gemiddelden van een zelf gekozen combinatie van invalshoeken en indicatoren. Mogelijke invalshoeken zijn regio (provincies), aantal medewerkers en zorgsector (VVT, GHZ, GGZ, Ziekenhuizen/UMC’s/ZBC’s).
Ook kan men zoeken naar of inzoomen op een specifieke zorgorganisatie en daar de detailgegevens van inzien.

Omdat het nu het tweede jaar is dat de gegevens centraal zijn aangeleverd, zijn er voor het eerst ook trendanalyses mogelijk. In het jaardocument dashboard staan alleen gegevens die door de zorginstellingen zijn ingevuld en via het DIGIMV bestand publiek toegankelijk zijn. Bij de interpretatie dient men rekening te houden met onjuiste of niet volledige invoer, waardoor de gegevens niet altijd en voor iedereen relevante benchmarkgegevens zullen opleveren.
Om deze reden heeft Inforay signalen geplaatst bij sterk afwijkende gegevens.

Over Inforay
Inforay levert de technologie en aanpak waarmee zorgorganisaties de Business Intelligence mogelijkheden optimaal kunnen benutten tegen de laagste kosten, in eigen beheer, en met het hoogste gebruikersgemak.

Inforay biedt de Care en Cure Dashboards waarbij benchmarkgegevens worden geïntegreerd met meer gedetailleerde gegevens, bijvoorbeeld op het niveau van de medewerker, boeking of client/patient zoals geregistreerd in de eigen applicaties voor onder andere personeel, financien en ECD/EPD. Implementatie van de Care en Cure Dashboards biedt Inforay tegen een vaste prijs met het unieke 5-5-5-dagen plan.

Vorig artikelIGZ: Onderzoek en maatregelen in Westfriesgasthuis
Volgend artikelCIZ betreurt mogelijke verwarring bij cliënten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.