Nieuwbouw Isala klinieken officieel van start

Array

Isala klinieken aan dokter van heeswegTijdens een feestelijke bijeenkomst op het bouwterrein is de nieuwbouw van de Isala klinieken vandaag officieel van start gegaan. “De Isala klinieken hebben de bijzondere positie als eerste ziekenhuis in Nederland geheel zelfstandig, voor eigen rekening en risico en op eigen kracht een nieuw gebouw te realiseren”, aldus een zichtbaar trotse Marjanne Sint, voorzitter Raad van Bestuur. In de komende vier jaar wordt samen met bouwconsortium Designed 2 Build hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw ziekenhuis in de bekende organische bouwstijl van architectenbureau Alberts & Van Huut. Uiteindelijk resultaat is een ziekenhuis dat patientgericht is, kleinschalig in een groter geheel, flexibel en efficient. Een ontwerp dat staat voor de manier waarop Isala patienten wil verzorgen: gastvrij, inlevend en van hoge kwaliteit. Maar ook een ontwerp dat staat voor de kijk van Isala op het werk van specialisten en medewerkers: uitdagend in een prima sfeer. De ontwikkelingen rond de nieuwbouw zijn de komende jaren te volgen via de website www.isalabouwt.nl. Het nieuwe ziekenhuis wordt naar verwachting opgeleverd in 2013.

Vlinders
Het nieuwe ziekenhuis is opgebouwd uit vier gebouwen, de zogenaamde ‘vlinders’. Elke vlinder bestaat uit twee vleugels. De vlinders zijn onderling verbonden met een gang die aan de achterzijde van de gebouwen loopt. Patienten- en goederenstromen zijn gescheiden; goederenverkeer vindt plaats via een ondergrondse verbinding met het logistiek centrum. Maar er is ook rekening gehouden met het feit dat er tussen bepaalde afdelingen onderlinge relaties bestaan. Dit heeft geleid tot een logische indeling van de vier vlinders. Vlinder 1 kan omschreven worden als een technisch gebouw, hier bevinden zich de laboratoria, pathologie, klinische farmacie, de centrale steralisatieafdeling en goederenontvangst. In vlinder twee en vier zijn poliklinieken en verpleegafdelingen gevestigd. Kloppend hart van het ziekenhuis is vlinder 3; hier bevinden zich de spoedeisende hulp, de operatiecomplexen, de intensive cares en het helicopterdek.
Bij de Isala klinieken werken circa 5.500 mensen. Het ziekenhuis heeft momenteel verspreid over Zwolle drie locaties die allen worden overgeheveld naar de nieuwbouwlocatie. Het nieuwbouwproject omvat 108.000 m2 vloeroppervlak en wordt daarmee nagenoeg het grootste ziekenhuis van Nederland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen