Financiering Orbis Medisch en Zorgconcern reorganisatie kost meer tijd

Array

orbisOrbis Medisch en Zorgconcern heeft op dit moment nog onvoldoende zekerheid dat de kosten van de reorganisatie en het bijbehorende sociaal plan (addendum) gefinancierd kunnen worden. Als gevolg daarvan wordt de start van de reorganisatie voor nog onbepaalde tijd uitgesteld. De medewerkers zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

De uitvoering van de reorganisatie en het sociaal plan vergt een grote zorgvuldigheid en een goede financiele onderbouwing. In de 3e week van juli zijn Orbis, de Gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg, Zorgverzekeraar CZ en de medisch specialisten van het eigen ziekenhuis tot principeovereenstemming gekomen over de inhoud van de borgstelling en daarmee ook over de financiering van de reorganisatie. Aansluitend zijn er tussen Orbis en de genoemde partijen formele juridische trajecten opgestart, die gericht waren op het verzilveren van borgstellingovereenkomsten om daarmee de reorganisatie te kunnen financieren. Parallel hieraan is Orbis met enkele banken in gesprek gegaan over de mogelijkheden om eerder genoemde borgstelling te verzilveren.

Het opstellen van de definitieve borgstellingovereenkomsten is als gevolg van de complexe situatie waarin Orbis zich bevindt echter nog niet geheel afgerond. Om die reden is er met banken nog geen definitieve financiering gerealiseerd. De borgstellingen van de Gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg, Zorgverzekeraar CZ en de medisch specialisten zijn overigens nog onverminderd van kracht.

Tot het laatste moment is alles in het werk gesteld om de financiering te realiseren. De Raad van Bestuur betreurt het zeer dat de Orbis-medewerkers nog langer in onzekerheid moeten verkeren. Benadrukt kan echter worden dat er alles aan is, en in de komende periode aan wordt gedaan, om dit proces succesvol en zo snel als mogelijk af te ronden.

Op woensdag 16 september wordt nadere informatie gegeven over de op dat moment actuele stand van zaken.

De Raad van Bestuur benadrukt dat de overige maatregelen in het kader van de reorganisatie onverminderd worden voortgezet. Het gaat daarbij om materiele kostenbesparing en het herinrichten van de organisatie (voor zover dit laatste op dit moment mogelijk is).

Bron: Orbis Medisch en Zorgconcern

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen