Galapagos ontwikkelt kandidaatmedicijn tegen spierdystrofie

Array

onderzoek2Galapagos gaat samen met Charley’s Fund/Nash Avery Foundation een nieuw medicijn tegen spierdystrofie (ziekte van Duchenne) ontwikkelen, zo maakt het biotechnologieconcern donderdag bekend. Charley’s Fund en de Nash Avery Foundation zullen dit preklinisch onderzoek van G100192, het kandidaatmedicijn van Galapagos, bij de behandeling van spierdystrofie financieren. Parallel hieraan gaat Galapagos door met het ontwikkelen van G100192 voor de behandeling van cachexia. Hiervoor staat een Fase I studie met gezonde vrijwilligers gepland voor begin 2010. G100192 is al succesvol gebleken in preklinische studies voor de behandeling van cachexia (verlies van gewicht en spiermassa). Charley’s Fund en de Nash Avery Foundation zullen dit preklinisch onderzoek van G100192 bij de behandeling van spierdystrofie financieren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen