Herstel van buikwandbreuken met een kijkoperatie

Array

operatieHerstel van buikwandbreuken is één van de meest uitgevoerde operaties in de huidige chirurgische praktijk. Maar ondanks verbeteringen in techniek en het gebruik van kunststof matten gaat laparoscopische correctie, via een kijkoperatie, nog steeds gepaard met complicaties. In zijn proefschrift vraagt Eelco Wassenaar zich onder meer af hoe complicaties te voorkomen zijn en hoe pijn na de operatie het beste te behandelen is.

Hij concludeert dat het niet bedekken van het gehele originele litteken bij littekenbreukcorrectie een risico is voor het ontwikkelen van een recidief. Verder bestaat voor de behandeling van pijn na de operatie niet één gouden behandeling. Hoe de mat het beste vast te maken is, valt op basis van zijn onderzoek niet te zeggen. Wel lijken de gevolgen van het plaatsen van een mat in de vrije buikholte vrij klein.

16-10-2009, 14:30 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Eelco Wassenaar, Geneeskunde
Proefschrift: Laparoscopic Ventral and Incisional Hernia Repair
Promotor 1: Prof.dr. I.H.M. Borel Rinkes
Copromotor 1: Dr. S. Rakic
Copromotor 2: dr R.J. Simmermacher

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen