Jansen Steur pleegde ook wetenschappelijke fraude

Array

Jansen Steur dossierThe Lancet Onderzoek van Jansen Steur naar Parkinson uit de duim gezogen
Er zijn twee nieuwe aangiftes gedaan tegen neuroloog Jansen Steur; een wegens wetenschappelijke fraude en een wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De Enschedese neuroloog Ernst Janssen Steur knoeide ook met onderzoek. De aangiftes zijn gedaan door letselschade-expert Yme Drost. Een wetenschappelijk artikel van zijn hand uit 1989 over de ziekte van parkinson is volledig uit de duim gezogen. Dat heeft letselschade-advocaat Yme Drost gisteren gezegd in het AVRO-radioprogramma De Praktijk. Drost is de advocaat van de tientallen patienten die aangifte hebben gedaan tegen de neuroloog. Volgens de advocaat was het een onderzoek onder ruim 100 patienten die nooit toestemming hadden gegeven om aan het onderzoek mee te werken. Bovendien hadden veel mensen niet eens parkinson. 

Het artikel werd destijds gepubliceerd in het gezaghebbende tijdschrift The Lancet.

Beluister de podcast

Bron: Avro

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen