Constructie hypothecaire lening directeur Aveleijn geschrapt

Array

aveleijn SDTDe Raad van Toezicht van Aveleijn, een zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten, schrapt de omstreden hypotheeklening aan de directeur.De Raad van Toezicht van AveleijnSDT heeft in de afgelopen dagen geconstateerd dat de gekozen vorm van bonus / bindingspremie voor de heer van Praet, tot grote maatschappelijke beroering leidt. Voor deze constructie is destijds gekozen omdat dit voor AveleijnSDT het goedkoopste was. De Raad van Toezicht en de bestuurder zijn overeengekomen dat deze constructie teniet wordt gedaan en dat hiervoor in de plaats een meer maatschappelijk aanvaardbare vorm wordt gekozen. Hiermee wil de RvT nog eens benadrukken dat het in het belang van AveleijnSDT goed is deze bestuurder in de komende jaren aan haar te blijven binden. De RvT wil in overleg met Van Praet, in plaats van de renteloze lening, een nieuwe afspraak maken over een eenmalige financiele bonus.

Vorig jaar ontving de directeur een bonus van 13.000 euro voor zijn goede prestaties. Het totale jaarsalaris over 2008 bedroeg 213.000 euro. De ondernemingsraad van Aveleijn bespreekt de kwestie aanstaande dinsdag.

Deze week werd bekend dat Aveleijn een renteloze lening van 550.000 euro aan zijn directeur had verstrekt, als extra beloning voor diens prestaties. Hij had boven op een salaris van twee ton ook al een bonus van 13.000 euro gekregen. Staatssecretaris Bussemaker maakte zich kwaad over de zaak. De RvT zegt nu dat de lening is teruggedraaid in overleg met de directeur.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen