Gaalman vertrokken bij Aveleijn om hypotheek directeur Van Praet

Array

veel geldWim Gaalman stapt per direct op als lid van de Raad van Toezicht bij zorginstelling Aveleijn.
is een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro die is verstrekt aan directeur Johan van Praet als extra beloning voor zijn goede functioneren. Gaalman is geschrokken van de negatieve reacties op het besluit van de Raad van Toezicht om directeur Van Praet een renteloze lening van meer dan een half miljoen te geven voor een hypotheek. Staatssecretaris Bussemaker vindt de beslissing van de toezichthouders onbegrijpelijk.
Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid uitte eerder deze week felle kritiek op de extra beloning voor de directeur. Ook onder het personeel is veel ophef en verontwaardiging over de bonus. Van Praet heeft vrijdag met een e-mail aan alle werknemers getracht de onrust weg te nemen. ,,Naar de mening van de raad van toezicht en mijzelf is het zo uitstekend te verantwoorden hoe publieke middelen worden ingezet om een gewenst resultaat te bereiken”, schrijft de directeur.

De ondernemingsraad houdt dinsdag een extra vergadering over de kwestie. Uit het jaarverslag 2008 blijkt dat Van Praet vorig jaar 213.000 euro ontving. Daar zaten toen ook al extra bonussen bij ter waarde van 13.000 euro. Verder beschikt de directeur van de Twentse zorginstelling voor gehandicapten nog over een dienstauto ter waarde van 70.000 euro.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen