Nieuwe test van het Nationaal Influenza Centrum kan griep antistoffen onderscheiden

1
264

research22Een nieuwe test van het Nationaal Influenza Centrum (NIC) stelt mensen in staat om achteraf te controleren of ze Mexicaanse griep hebben gehad. De test wordt maandagavond geïntroduceerd in het programma Weet Wat Je Koopt, zo liet de redactie van het VARA-programma aan De Telegraaf weten.

De test kan de antistoffen voor verschillende soorten griep van elkaar onderscheiden.Hierdoor kan men vaststellen, nadat iemand al is genezen van de griep, alsog vaststellen of iemand die de Mexicaanse griep al heeft gehad en vaccineren niet meer nodig is. Volgens het NIC is het overigens praktischer alle risicogroepen toch gewoon te vaccineren. Voor de test moet namelijk bloed worden onderzocht in een laboratorium.

Weet Wat Je Koopt, maandagavond, Nederland 2, 19.20 uur.