Nieuwe test van het Nationaal Influenza Centrum kan griep antistoffen onderscheiden

Array

research22Een nieuwe test van het Nationaal Influenza Centrum (NIC) stelt mensen in staat om achteraf te controleren of ze Mexicaanse griep hebben gehad. De test wordt maandagavond geïntroduceerd in het programma Weet Wat Je Koopt, zo liet de redactie van het VARA-programma aan De Telegraaf weten.

De test kan de antistoffen voor verschillende soorten griep van elkaar onderscheiden.Hierdoor kan men vaststellen, nadat iemand al is genezen van de griep, alsog vaststellen of iemand die de Mexicaanse griep al heeft gehad en vaccineren niet meer nodig is. Volgens het NIC is het overigens praktischer alle risicogroepen toch gewoon te vaccineren. Voor de test moet namelijk bloed worden onderzocht in een laboratorium.

Weet Wat Je Koopt, maandagavond, Nederland 2, 19.20 uur.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Nieuwe test van het Nationaal Influenza Centrum kan griep antistoffen onderscheiden"

  1. Nieuwe test van het Nationaal Influenza Centrum kan griep antistoffen onderscheiden | Weeswaakzaam

    […] Bron : medicalfacts […]

Comments are closed.

Recente artikelen