20% meer orgaandonaties

0
181
orgaandonatieHet aantal orgaandonaties is in 2009 met 20 procent gestegen vergeleken met 2008. Dat zei minister Ab Klink (Volksgezondheid) dinsdag in de Tweede Kamer. Uit cijfers van de Nederlandse Transplantatie Stichting blijkt dat tot en met augustus dit jaar 147 mensen na overlijden organen doneerden. In dezelfde periode in 2008 waren dat 122 mensen. Volgens Klink spelen ziekenhuizen een grote rol spelen bij de werving van meer donoren. Klink gaat het huidige systeem, waarbij altijd toestemming van een donor nodig is, niet veranderen. Hij wil wel de rol van de nabestaande versterken.

De Tweede Kamer is vol lof over het initiatief van de Ziekenhuis Groep Twente om patienten bij opname te vragen of ze orgaandonor willen worden.

Vorig artikelNieuwe horde genomen voor MUG-dienst Halle
Volgend artikelKWF benadrukt nut HPV-vaccinatie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.