Het paniekvirus van Osterhaus

1
340

Luc BonneuxHet ene land (Nederland) laat zich leiden door een paniekviroloog, het andere (Belgie) door een geruststel-viroloog. En niet zonder gevolgen. Nederland reageerde veel paniekeriger op de Mexicaanse griep dan Belgie, zegt de Belgische epidemiloog Luc Bonneux.

Als er iemand is die in Nederland de toon heeft gezet van de berichtgeving over de griep, is het Ab Osterhaus. Geen wetenschapper die zo vaak op de buis en in de krant zijn mening heeft verkondigd over de ernst van de pandemie en de manier waarop die te bestrijden, zo meldt de Beurs vandaag.

Bonneux schreef:
“Natuurlijk spelen de Nederlandse media ook een rol bij de invloed die Osterhaus heeft. Andere virologen zijn minder mediageniek of te genuanceerd in hun meningen. Dus mag Osterhaus steeds komen opdraven. ‘Je bent in Nederland veel interessanter als je zegt dat er 40 miljoen doden vallen, dan als je zegt dat het een simpel wintergriepje is’, zegt Bonneux.
Osterhaus verkoopt onzin over het nut van virusremmers, vindt epidemioloog Luc Bonneux. Meer in Vrij Nederland

Ab Osterhaus doet volgens Bonneux aan stemmingmakerij, maakt de griep erger dan hij is. Zijn Belgische tegenhanger, viroloog Mark van Rast, doet precies het tegenovergestelde. Hij relativeert de Mexicaanse griep ‘sinds dag een’.

Bron: De Pers

1 REACTIE

  1. Zoals ik al eerder meldde (ook op deze site) : wij hebben te maken met de “griep-maffia” van Nederland. En daar zie ik weinig positieve of vrolijke aspekten aan! Het betekent o.a. dat duizenden huisartsen over een aantal weken 2 extra vaccinatierondes kunnen gaan organiseren omdat er nou eenmaal 34 miljoen vaccins zijn besteld (op advies van de genoemde maffia)en Klink voor joker staat in de Kamer indien hij daar nu -bij nader inzien- niets mee doet!
    Voorspelling : de H1N1-vaccinatieronde wordt net zo’n drama (qua opkomst) als de vaccinaties voor baarmoederhalskanker! Mind my words!

Comments are closed.