Het paniekvirus van Osterhaus

Array

Luc BonneuxHet ene land (Nederland) laat zich leiden door een paniekviroloog, het andere (Belgie) door een geruststel-viroloog. En niet zonder gevolgen. Nederland reageerde veel paniekeriger op de Mexicaanse griep dan Belgie, zegt de Belgische epidemiloog Luc Bonneux.

Als er iemand is die in Nederland de toon heeft gezet van de berichtgeving over de griep, is het Ab Osterhaus. Geen wetenschapper die zo vaak op de buis en in de krant zijn mening heeft verkondigd over de ernst van de pandemie en de manier waarop die te bestrijden, zo meldt de Beurs vandaag.

Bonneux schreef:
“Natuurlijk spelen de Nederlandse media ook een rol bij de invloed die Osterhaus heeft. Andere virologen zijn minder mediageniek of te genuanceerd in hun meningen. Dus mag Osterhaus steeds komen opdraven. ‘Je bent in Nederland veel interessanter als je zegt dat er 40 miljoen doden vallen, dan als je zegt dat het een simpel wintergriepje is’, zegt Bonneux.
Osterhaus verkoopt onzin over het nut van virusremmers, vindt epidemioloog Luc Bonneux. Meer in Vrij Nederland

Ab Osterhaus doet volgens Bonneux aan stemmingmakerij, maakt de griep erger dan hij is. Zijn Belgische tegenhanger, viroloog Mark van Rast, doet precies het tegenovergestelde. Hij relativeert de Mexicaanse griep ‘sinds dag een’.

Bron: De Pers

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Het paniekvirus van Osterhaus"

  1. Zoals ik al eerder meldde (ook op deze site) : wij hebben te maken met de “griep-maffia” van Nederland. En daar zie ik weinig positieve of vrolijke aspekten aan! Het betekent o.a. dat duizenden huisartsen over een aantal weken 2 extra vaccinatierondes kunnen gaan organiseren omdat er nou eenmaal 34 miljoen vaccins zijn besteld (op advies van de genoemde maffia)en Klink voor joker staat in de Kamer indien hij daar nu -bij nader inzien- niets mee doet!
    Voorspelling : de H1N1-vaccinatieronde wordt net zo’n drama (qua opkomst) als de vaccinaties voor baarmoederhalskanker! Mind my words!

Comments are closed.

Recente artikelen