Rechtbank stelt Mundipharma in het gelijk in octrooigeschil

Array

oxycontinDe Rechtbank ’s-Gravenhage heeft pijnspecialist Mundipharma Pharmaceuticals B.V. in het gelijk gesteld in een zaak die de farmaceut had aangespannen tegen onder meer Sandoz en Ratiopharm wegens inbreuk op haar octrooirechten met betrekking tot Mundipharma’s product Oxycodon. De rechter besliste op 30 september 2009 dat Oxycodon HCL Ratiopharm 5/10/20/40/80 mg en Oxycodon HCl Sandoz 20/40/80 mg inbreuk maken op de octrooirechten van Mundipharma. Op grond van het vonnis mogen Ratiopharm en Sandoz de inbreukmakende oxycodon-formuleringen niet langer in Nederland verkopen, afleveren of hiervoor in voorraad hebben. Ook dienen Ratiopharm en Sandoz de door Mundipharma geleden schade te vergoeden. Oxycodon wordt door Mundipharma verkocht onder de naam Oxycontin.

Over Mundipharma
Mundipharma ontwikkelt pijnstillers die worden ingezet bij de behandeling van ernstige pijn bij patienten met kanker, en verlichting bieden bij patienten met matige tot ernstige chronische pijn. Mundipharma zet zich al jaren in voor ‘pijnstilling op maat’, onder andere ook door te werken aan een grotere acceptatie van sterke pijnstillers. Hun betrokkenheid bij het werkveld uit zich in investeringen, gerichte voorlichting over pijn en pijnbestrijding, en in na- en bijscholing van de medische sector. Mundipharma Pharmaceuticals B.V. is gevestigd in Hoevelaken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen