Samenwerking ambulancezorg Zeeland geeft slagkracht

Array

AmbulanceKwaliteitsverhoging door samenwerking VR/MKA, Stichting ZorgSaam en Connexxion Ambulancezorg
Diverse organisaties werken samen om de Zeeuwen goede ambulancezorg te bieden. De onderlinge afstemming en samenwerking tussen Connexxion, ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen en de Veiligheidsregio/Meldkamer Ambulancezorg is op 30 september 2009 bekrachtigd met een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening komt de veiligheid van de Zeeuwse burger ten goede.

Een goede samenwerking binnen de regio Zeeland is van cruciaal belang om de kwaliteit van de ambulancezorg te borgen en waar mogelijk te verbeteren. De regio met zijn uitgestrektheid, bepalende verkeerssituatie en de zomerse toeristenstroom levert volop uitdagingen op om een efficiente ambulancezorg te organiseren. Goed overleg en het vastleggen van de gezamenlijke doelen en afspraken geven de ambulancezorg slagkracht om verbeteringen mogelijk te maken. Het is daarbij essentieel dat alle partijen een sterke keten vormen die gebaseerd is op samenwerking.

Connexxion, ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen en Veiligheidsregio/Meldkamer Ambulancezorg hebben inmiddels gezamenlijk overeenstemming bereikt om de kwaliteit, beschikbaarheid en snelheid van de Zeeuwse ambulances verder te optimaliseren. Ook werken de partijen inmiddels nauw samen aan de invoering van een digitaal ritformulier. Door een dergelijke vorm van automatisering kunnen de ambulanceverpleegkundigen, chauffeurs en de centrale post ambulancezorg sneller en adequater communiceren. Het zijn stuk voor stuk ontwikkelingen die in het belang zijn van de burger.

De samenwerking tussen de organisaties zal in de nabije toekomst nog veel opleveren, zo is bij de ondertekening van de samenwerkingsverband vandaag uitgesproken. Nu al is duidelijk dat er voor heel Zeeland weer een hecht team staat dat gefocust is op de veiligheid van de inwoners.

Bron: Connexxion

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen