50% van de baby’s wordt 100 jaar

baby-blij2Als de levensverwachting op hetzelfde ritme als de voorbije twee eeuwen blijft toenemen, zal meer dan de helft van de baby’s van vandaag in de industrielanden honderd verjaardagskaarsjes kunnen uitblazen. Bovendien zouden ze zonder al te veel gezondheidskwalen die leeftijd halen. Dat blijkt uit een Deens onderzoek. Ander goed nieuws is dat ouder worden niet gepaard zal gaan met extra gezondheidsproblemen.

West-Europa, Noord-Amerika en Australie
De levensverwachting in West-Europa, Noord-Amerika en Australie nam in de twintigste eeuw met zo’n dertig jaar toe, terwijl Japanners en Spanjaarden en Italianen nog meer jaren erbij mogen tellen. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit in Odense in Zuid-Denemarken, dat in The Lancet verschijnt.

Drie op vier minstens 75 jaar
De Deense studie toont overigens aan dat drie op de vier baby’s die in welvarende landen ter wereld komen, minstens 75 jaar oud zouden worden, ook als de gezondheidsomstandigheden er niet op vooruitgaan. Als die wel zouden verbeteren op dezelfde manier als de voorbije tweehonderd jaar, zou het leeuwendeel van de baby’s zelfs honderd jaar moeten worden.

Bron: Belga

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen