Meer dan de helft van de verpleegkundigen wil geen vaccinatie

Array

griepprikMinister Klink van Volksgezondheid roept verpleegkundigen op om zich te laten inenten tegen de Mexicaanse griep. Doen ze dat niet, dan lopen patienten een verhoogd risico, zo stelt hij.Klink wijst erop dat verpleegkundigen en artsen ongewild ernstig zieke patienten kunnen besmetten en die kunnen in het ergste geval overlijden. Hij wil dat verpleegkundigen de komende maand beter worden geïnformeerd over de Mexicaanse griep.

Uit onderzoek van de NOS blijkt dat een kleine meerderheid de verpleegkundigen zich niet wil laten vaccineren tegen het H1N1-virus. Van de verpleegkundigen en verzorgenden die aan het onderzoek meewerkten, zegt 54,4 procent zich niet te laten inenten. Bij artsen is de bereidheid om zich te laten vaccineren groter: 72,4 procent wil zich wel laten vaccineren. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met de artsenorganisatie KNMG en de organisatie voor verpleegkundigen V&VN.

Op webfora voor verpleegkundigen heerst veel wantrouwen. „Ik ga niet voor proefkonijn spelen”, staat er op ziekenhuisforum.nl. En: „In mijn lijf geen Mexicaanse griepspuit.” Veelgehoord is ook de mening: „Door vaccinatie word ik misschien niet ziek, maar ik kan mensen nog steeds aansteken.” Hoe zit het met de mogelijke bijwerkingen?

Verplichte vaccinatie VS
Het verzet tegen de verplichte vaccinatie in de VS wordt steeds groter,volgens het Nederlands Dagblad. In New York zijn al honderden verpleegkundigen in opstand gekomen en het breidt zich uit. Voor 30 november moeten de half miljoen werkers in de Amerikaanse gezondheidszorg zijn ingeent. In New York start de grootschalige vaccinatie volgende week.

Maar veel verpleegkundigen twijfelen aan de betrouwbaarheid van het vaccin. En met het drama van 1976 in het achterhoofd – toen overleden tientallen mensen nadat zij tegen de varkensgriep waren ingeent – is dat ook wel begrijpelijk.

De KNMG en de V&VN deden eerder ook al een oproep aan hun leden om mee te werken aan vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. De artsen en verpleegkundigen die zich niet willen laten inenten, konden ook aangeven waarom ze dat niet willen. De meeste artsen gaven als reden “dat de griep meevalt”. Bij de meeste verpleegkundigen is er sprake van “een gevoelsmatige weerstand” tegen het vaccin.

Het onderzoek van de NOS werd gedaan via internet. Er werd gebruikgemaakt van een steekproef uit het ledenbestand van de KNMG en V&VN. 620 leden van de KNMG en 331 leden van de V&VN werkten aan het onderzoek mee.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Meer dan de helft van de verpleegkundigen wil geen vaccinatie"

 1. Diverse ONAFHANKELIJKE vooraanstaande artsen waarschuwen voor dit potentieel dodelijke vaccin: dr Wolfgang Wodarg, longarts/parlementslid, prof B. Debre, uroloog/parlementslid, topkinderarts Sharmi Hauger, VS, lid nationale raaad kinderartsen.
  Op website van arts Jannes Koetsier (Medische Missers, AVRO)degezondepatient.nl vindt u belangrijke informatie.
  Zie ook http://www.theflucase.com voor onthullende achtergrondfeiten.
  Dhr Klink’s handelwijze is levensgevaarlijk: de WHO schrijft dat in december 09 de ernstige bijwerkingen bekend worden. Hr Klink, op instigatie van de van zijn voetstuk gevallen Ab Osterhaus c.s., wil in october beginnen. Wie stopt deze man?
  Dr Hauger: normale testtijd vaccin is 2 JAAR.
  (zie onlinepetitie tegen dwangvaccinatie: a universal declaration of resitance to mandatory vaccinations (google) waarvoor zij meetekende. Dwangvaccinaties zijn Nazipraktijken, een schending van de Universele verklaring van de Rechten van de Mens.
  Dr Wodarg: deze griep is geensceneerd: kassa voor Farma, en geen pandemie, zoals ook het RIVM recent erkende in de TCTUBANTIA,
  Slechts de aandeelhouder wordt beter van dit vaccin, bedoeld om wereldbevolking te reduceren.
  dan de tamiflu-klucht: in het CNVschoolblad laat het RIVM weten dat tamiflu (waarvan houdbaarheidsdatum ongeveer is verstrken) de immuniteit vermindert om het vervolgens te reserveren voor risicogroepen, onder wie mensen met een ERNSTIGE IMMUNITEITSSTOORNIS: duidelijker kan het (onbetrouwbaar gebleken)RIVM haar bedoelingen niet maken …
  Wie haar leven liefheeft verwerpt dit vaccin, met gevaarlijke componenten.

  HET EINDE van het VACCINATETIJDPERK is daar.

  Tot slot: WHO, 22/7/09: invoering Codex Alimentarius (geen natuurgeneeswijzen, biovoeding/supplementen meer per 1/1/2010)
  levert 3 MILJARD doden op. zie eliant.nl en onlinepetitie:
  save democracy, stop COdex Alimentarius and the Lisbon Treaty (google) (Verdrag van Lissabon is einde der democratie)
  En als Balkenende wil leven als een Kind van God dient hij zich te onthouden van deelname aan/contacten met de Bilderberggroep.

  Graag ontvangen we bovenstaande mail.

Comments are closed.

Recente artikelen