Stem op de Stamceldonorbank!

Array

stamceldonorbankNiet-commerciele organisaties die een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving kunnen meedingen naar de Grote Gift. Dit is een eenmalige gift van 50.000 euro aangeboden door het internationale technologiebedrijf 3M. Iedere organisatie kan zich aanmelden. Aanmeldingen die voldoen aan de gestelde criteria, krijgen een nominatie op de website van 3M. Vervolgens kunnen bezoekers stemmen en bepalen wie uiteindelijk de gift ontvangt. Stichting Stamceldonorbank Europdonor Nijmegen is een van de genomineerden.

Stichting Stamceldonorbank Europdonor Nijmegen
De stichting is een non-profitorganisatie verbonden aan het UMC St Radboud. Ze is opgericht om een geschikte donor te vinden voor kinderen en volwassenen met een kwaadaardige bloedziekte, zoals leukemie. Voor deze patienten is transplantatie met stamcellen van een gezonde donor vaak de enige manier om de ziekte te overleven. De stichting vindt voor ongeveer 30% van deze patienten binnen hun familie een geschikte donor. Voor 70% van de patienten moet ze naar andere donoren zoeken. Daarvoor is veel geld nodig.

Dus, stem op de stamceldonorbank! Met de 50.000 euro kan de bank 150 nieuwe donoren vinden en zo aanzienlijk meer patienten kans op genezing bieden.

Stemmen
U stemt via de website van 3M.

Bron: UMCN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen