Visconsumptie geen effect op darmgezondheid

DSCN0922Het eten van meer vis bleek geen effect te hebben op de gezondheid van de dikke darm en ook was er geen verschil tussen het eten van zalm of kabeljauw. Dat blijkt uit onderzoek van Gerda Pot, waarop zij op 2 oktober aan Wageningen Universiteit promoveerde.

In het onderzoek hebben proefpersonen gedurende zes maanden lang twee extra porties zalm of kabeljauw per week gegeten. Er is bekeken of er veranderingen waren in hapjes genomen uit de darm, en dit is vergeleken met materiaal van personen die geen extra vis hadden gegeten. Het eten van meer vis bleek geen effect te hebben op de gezondheid van de dikke darm Er zijn dus ook geen aanvullende aanwijzigingen gevonden dat visconsumptie kan bijdragen tot een lager risico op dikke darmkanker, waarvoor eerder aanwijzingen waren gevonden. Aangezien visconsumptie het risico op hart- en vaatziekten verlaagt, blijft het van belang om twee maal per week vis te eten.

Bron: Wageningen Universiteit,

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen