Eerste “stepjes” van het SteppenTegenKanker Team gezet!

Array

eerste training 11-10-09De Alpe d’Huez beklimmen op de step? Dat klinkt onwaarschijnlijk maar gaat in 2010 opnieuw plaatsvinden. De inschrijvingen zijn gestart en 39 steppers en crew hebben zich al aangemeld voor deze sportieve uitdaging voor het goede doel. SteppenTegenKanker is een iniatief van de stichting STOPHersentumoren.nl.

Gisteren, op de Amerongse berg, vond de eerste steptraining voor het stepevenement op de Alpe d’Huez van augustus 2010 plaats. Ongeveer dertig enthousiaste steppers verschenen vanmorgen aan de start. Sommige doorgewinterde professionals en sommige echt voor het eerst op de step maar een ding hebben ze gemeen….Karakter! Wat een wilskracht en overtuiging om die 1850 meter hoge Alpe d’Huez op de step te gaan beklimmen voor het goede doel. Ieder voor zich heeft al het nodige voor zijn of haar kiezen, een partner, zus of kind met een hersentumor. Er zijn zelfs patienten zelf met een hersentumor die volgend jaar meegaan steppen bij.

Hersentumoren zijn een praktisch ongeneeslijke vorm van kanker en treft mensen jong en oud. Het heeft een vreselijke impact op de mensen zelf en hun omgeving. De gemiddelde levensverwachting van deze mensen na diagnose is slechts 15 maanden. En ondanks de grote ernst van deze vorm van kanker is er in de laatste 30 jaar nauwelijks vooruitgang geboekt in de behandeling ervan. De stichting STOPhersentumoren.nl wil hier verandering in brengen. De stichting financiert onderzoeken gericht op de genezing van hersenkanker. De opbrengsten van het SteppenTegenKanker evenement gaan dus rechtstreeks naar onderzoek van hersenkanker.

De steptraining bestond uit het meerdere malen afdalen en beklimmen van de Amerongse berg met een hoogteverschil van 50 meter. Mario Reijne, zijn dochters en andere leden van stepteam High Level kwamen ook even polshoogte nemen. Zij zijn wereldkampioen op de kickbike, zoals de step ook wordt genoemd, en hielpen de beginnende steppers met tips en trucs goed op weg. De training trok veel belangstelling naast reporters en fotograven van de lokale kranten was er ook een team van SBS6 Shownieuws aanwezig. Het team van SBS6 had gehoord dat Robert Schoemacher, bekend cosmetisch arts, zijn eerste “stepjes” zou gaan zetten. En dat was ook zo, ook Robert Schoemacher gaat volgend jaar de Alpe d?Huez op steppen!

Nico Faaij, zelf hersentumorpatient en oprichter van het evenement, was ook op de steptraining aanwezig. Nico Faaij: “We gaan die berg bedwingen net zoals er genezing gaat komen voor hersenkanker!”. Wil je ook meesteppen voor het goede doel? Dat kan! Voor de inschrijving van SteppenTegenKanker 2010 haal je als stepper minimaal 1.500 op voor de stichting STOPHersentumoren.nl. Voor meer informatie als stepper of als sponsor ga je naar onze vernieuwde website: www.steppentegenkanker.nl. Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van de stichting: www.STOPhersentumoren.nl

Recente artikelen