Hardloopevenement verbindt KNVB en UMC Utrecht

Array

hardlopersEerste UCS Connection Run
Op vrijdag 16 oktober lost Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, het startschot voor de eerste UCS Connection Run. Een kleine groep medewerkers van het Universitair Centrum Sportgeneeskunde (UCS) en de beide partners UMC Utrecht en de KNVB doen mee aan dit sportieve evenement. Ook Frank Backx, hoogleraar klinische sportgeneeskunde bij het UCS en Jan Kimpen en Jos Kuilboer, respectievelijk voorzitter Raad van Bestuur en directeur concernstaf bij het UMC Utrecht, trekken hun hardloopschoenen aan om de 12 kilometer tussen het terrein van de KNVB in Zeist en de Uithof in Utrecht te rennen.
Door jaarlijks een sportief evenement te organiseren, wil het UCS de onderlinge band tussen de eigen medewerkers en die van de beide partners versterken. De beide organisaties zijn dicht bij elkaar gevestigd in de regio, wat het mogelijk maakt om de verbinding al hardlopend te benadrukken.

Maatschappelijk belang gezondheid en sport

Het UCS, dat begin 2002 werd opgericht door het UMC Utrecht, de KNVB, het ministerie van VWS en NOC*NSF, voert wetenschappelijk onderzoek uit en biedt topmedische zorg en begeleiding aan top- en breedtesporters. Binnen het centrum zijn sportartsen, wetenschappers en sportfysiotherapeuten werkzaam. Frank Backx: ‘Het maatschappelijk belang van sport is de laatste jaren sterk toegenomen, met name door de positieve invloed van regelmatig bewegen en sporten op de gezondheid. De activiteiten van het UCS bevinden zich precies op dit raakvlak, wat leidt tot uniek en belangrijk onderzoek. Het kortgeleden gestarte onderzoek naar voetbalblessures in twee klassen in het zaterdagamateurvoetbal door het UCS is hier een prachtig voorbeeld van. Wij kunnen dit door onze partner de KNVB letterlijk in het veld uitvoeren.’

Anderzijds wil de KNVB het officiele keurmerk ‘centre of excellence’ krijgen van de Wereldvoetbalbond FIFA. Dat kan alleen door samenwerking met een grote, gerenommeerde en internationale onderzoeksinstelling zoals het UMC Utrecht. ’De samenwerking tussen de sterke merken UMC Utrecht en KNVB binnen het UCS is dan ook zeer vruchtbaar en zal in de toekomst verder uitgebreid worden’, aldus Backx.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen